Кабмін збільшив витрати на боротьбу з коронавірусом на позачерговому засіданні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін збільшив витрати на боротьбу з коронавірусом на позачерговому засіданні

Кабмін збільшив витрати на боротьбу з коронавірусом на позачерговому засіданні
Джерело:  online.ua

В українському уряді ухвалили рішення щодо збільшення видатків Фонду боротьби проти коронавірусу COVID-19. Структура після перерозподілу окремих видатків державного бюджету отримає додатково 6 мільярдів гривень для втілення відповідних заходів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

За оприлюдненими даними, рішення підтримали під час позачергового засідання у понеділок, 14 грудня. Збільшення буквально пов'язане з економією державних бюджетних коштів, яку прогнозують на кінець 2020 року відповідно до окремих програм.

"За пропозицією 36 головних розпорядників бюджетних коштів щодо скорочення видатків державного бюджету до кінця 2020 року, пропонується здійснити збалансований перерозподіл видатків загального фонду державного бюджету, передбачених головним розпорядникам коштів на 2020 рік", - говориться у заяві Мінфіну.

У відомстві нагадали, що станом на 10 грудня 2020 року Фонд боротьби проти епідемії COVID-19 в Україні отримав близько 66 мільярдів гривень з державного бюджету. Обсяг касових видатків сягнув 45,5 мільярда гривень.

Станом на ранок у понеділок, 14 грудня, загальна кількість діагнозів COVID-19 від початку пандемії сягнула в Україні 900 666. За попередню добу кількість збільшилася на 6 451.

По всій країні чинні карантинні обмеження, відповідні до так званої помаранчевої зони — усі заклади працюють із дотриманням протиепідемічних правил, однак заклади повинні закриватися о 23:00. Також чинний масковий режим у громадському транспорті й громадських місцях, зокрема магазинах, супермаркетах, аптеках.

Як повідомляв ONLINE.UA, уряд остаточно прийняв рішення про введення по всій Україні так званого локдауну, який триватиме з 8 по 24 січня. Але глава МОЗ Максим Степанов вважає запропоновані Кабміном обмеження не найефективнішими заходами для запобігання поширенню коронавірусу.

Він попередив українців, що якщо жорсткий карантин не введуть в січні, то доведеться гарантовано вводити жорсткий локдаун, такий як діяв в країнах Європи, в лютому, причому в екстреному порядку, через велике зростання захворюваності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?