Кабмін зважився на ще один резонансний крок щодо зарплат чиновників
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін зважився на ще один резонансний крок щодо зарплат чиновників

Кабмін зважився на ще один резонансний крок щодо зарплат чиновників
Джерело:  online.ua

Не встигли українці заспокоїтися після нещодавнього скандального рішення команди глави КМУ Дениса Шмигаля, як український уряд зважився на ухвалення ще одного. Йдеться про те, що Кабінет міністрів скасував обмеження, якими місячна винагорода і заробітна плата керівникам та членам наглядових рад підприємств державного сектору визначається у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

Наголошується, що ухвалення уього рішення стало можливим завдяки наданню українським парламентом права Кабінету міністрів скорочувати строк дії обмежень, заборон, пільг та гарантій, встановлених відповідними законами України, прийнятими з метою запобігання виникненню і поширенню пандемії коронавірусу.

"Одночасно постановою про "Деякі питання оплати праці керівників, членів виконавчих органів та винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки" уряд повернув попередні обмеження виплат керівникам та членам наглядових рад державних підприємств", — кажуть в Кабміні.

Варто звернути увагу на те, що вже повернули порядок, коли розмір винагороди визначається у кратності до середньомісячної оплати в залежності від групи підприємства та виду його економічної діяльності.

Окрім того, що важливо розуміти, вирішили повернути обмеження, якими місячний розмір заробітної плати керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, що визначається в контракті, не повинен перевищувати 1,25 млн грн. Згідно з міжнародними домовленостями, влада України повинна була зняти обмеження на виплати до 1 липня 2020 року.

Як уже згадувалося раніше, у квітні Верховна Рада ввела обмеження щодо розміру виплат держслужбовцям на час карантину у сумі, що не має перевищувати 10 мінімальних зарплат, встановлених станом на 1 січня 2020 року (тобто 47230 грн на місяць).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що уряд вирішив передати 61,55 млн грн, передбачених у поточному році МОЗ, Укравтодору для покращення стану доріг. В Кабміні вже пояснили своє скандальне рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?