Кадиров написав Путіну листа з важливим проханням
Категорія
Світ
Дата публікації

Кадиров написав Путіну листа з важливим проханням

Кадиров написав Путіну листа з важливим проханням
Джерело:  Meduza

Виконуючий обов'язки глави Чечні Рамзан Кадиров написав листа президентові Росії Володимиру Путіну, в якому попросив допомогти з підтримкою декількох важливих проектів в Чеченській республіці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медузу.
Кадиров просить передати чеченському уряду 100% акцій компанії «Чеченнефтехимпром», якій належать близько тисячі нафтових свердловин в Чечні, кілька нафтопереробних заводів, чотири нафтобази та інші активи, пов'язані з нафтою.
Кадиров відзначає, що рішення про передачу цих активів Путін прийняв ще в грудні 2015 року, але уряд Росії до цього часу його не виконав. У Міненерго РФ пояснили, що затримка пояснюється тим, що «Роснефть» орендує майно «Чеченнефтехимпрома» для розвідки родовищ.
Крім того, в.о. Чеченської Республіки просить Путіна допомогти розібратися з другим етапом реконструкції аеропорту в Грозному, на який Чечня просить додаткове фінансування. Також в листі йдеться про необхідність зайнятися переселенням 25 тисяч чоловік із зон зсувів. У 2015 році на це було виділено з бюджету 2 мільярди рублів, яких вистачило на переселення майже чотирьох тисяч осіб.
Раніше повідомлялося, що Рамзан Кадиров видав чергову порцію лестощів на адресу президента РФ Володимира Путіна і висловив думку, що той заслуговує на Нобелівську премію миру. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?