Кадирова спіймали на брехні про чеченських бійців в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Кадирова спіймали на брехні про чеченських бійців в Сирії

Кадирова спіймали на брехні про чеченських бійців в Сирії
Джерело:  online.ua

Чеченські військові все ж опинилися в Сирії, незважаючи на те, що раніше глава Чечні  Рамзан Кадиров  заперечував формування таких військових підрозділів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook російського блогера Рустема Адагамова і спільноти Conflict Intelligence Team.


Відзначимо, в Міноборони РФ 23 грудня заявили про те, що в Сирію прибула російська військова поліція, яка буде охороняти російський контингент в Алеппо і допомагати місцевій владі в забезпеченні правопорядку.


«Чеченські військові підрозділи прибули до Сирії. Раніше, після опублікування цього відео, Рамзан Кадиров заперечив формування таких підрозділів, назвавши цю інформацію «фальшивкою». «Це хвора фантазія тих, хто її вигадав», - заявив Кадиров», - написав Адагамов і опублікував відео.


Читайте також:  У мережі одним страшним відео показали, як Путін і союзники вбивали Алеппо


При цьому в співтоваристві в Facebook Conflict Intelligence Team показали відповідний фотоколаж: нашивки бійців російський військової поліції, які спостерігаються на відео RТ з сирійської авіабази Хмеймім (зліва внизу на колажі), повністю збігаються з шевронами чеченської військової поліції на відео з Ханкали, опублікованому 6 грудня (зліва вгорі).


«При цьому шеврони відрізняються від інших шевронів російської військової поліції (праворуч). Це говорить про те, що в Сирію перекинутий саме той загін чеченської військової поліції, відправку якого в Сирію заперечував Рамзан Кадиров», - повідомляють в Conflict Intelligence Team.


"Турецький журналіст Мете Сохтаоглу повідомляє з посиланням на власні джерела, що російська військова поліція змінить в Алеппо підконтрольні Ірану радикальні шиїтські формування. Нагадаємо, в ході вивезення населення з Алеппо неодноразово повідомлялося про спроби проіранських бійців зупинити колони і навіть взяти заручників. В одному випадку повідомлялося , що такі дії припинили російські військові", - також пишуть в соцмережі.





Як повідомляв ONLINE.UA,  в ніч на 23 грудня в сірійське місто Алеппо прибув батальйон російської військової поліції, заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?