Як доглядати за обличчям у спекотну літню пору
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Як доглядати за обличчям у спекотну літню пору

Як доглядати за обличчям у спекотну літню пору
Джерело:  online.ua

Якщо взимку потрібно рятуватися від морозу, вітру, пересушеного опаленням повітря і браку сонячного світла, то влітку - все навпаки. Спека та ультрафіолет призводять до підвищеного вироблення себума, розширенню пор, зневоднення, фотостаріння і пігментації. Саме тому важливо не просто регулярно доглядати за шкірою, але і підбирати продукти відповідно до сезону. Як же повинні змінитися ритуали краси з настанням літа?

Захист від сонця

Перше і найважливіше в літньому догляді — високий захист від сонця, який нейтралізує агресивне вплив UVA / UVB-променів і запобігає фотостарінню. Чим більше ви любите пляж і прогулянки під сонцем, тим вище повинен бути захисний фактор SPF. І не забувайте про сонцезахисні окуляри, щоб не мружитися від яскравого світла і не провокувати зморшки навколо очей.

Помірне очищення

З високою температурою себум починає виділятися рясніше і на обличчі з'являється неестетичний блиск. Якщо ви думаєте, що в цьому випадку потрібно вмиватися якомога частіше і старанніше, це не так. Жорсткі засоби для вмивання руйнують природний гідроліпідний шар шкіри, видаляють навіть необхідні масла і змушують сальні залози працювати ще активніше. У підсумку ви потрапляєте в замкнене коло пересушеної і маслянистої шкіри.

Обмежте умивання до двох разів на день і обов'язково використовуйте продукти, які підходять вашому типу шкіри. Обирайте засоби без спирту, парабенів, шкідливих сульфатів і ароматів. Увечері практикуйте подвійне очищення для ретельного видалення вологостійких SPF-засобів, надлишків себума і залишків макіяжу. На першому етапі використовуйте молочко або гідрофільну олійку: вони не тільки розчиняють косметику і стійкі продукти, а й зволожують шкіру. На другому етапі вмивайтеся пінкою або міцелярним гелем, щоб прибрати надлишки масел.

Глибоке зволоження

У спеку віддавайте перевагу легким засобам і мінімізуйте кількість декоративної косметики. Інтенсивне зволоження влітку — обов'язкова умова для підтримання тонусу, еластичності, м'якості і молодості шкіри. Для сухої, нормальної і зрілої шкіри кращі флюїди, нежирні креми і легкі емульсії (можна подивитися на сайті eva.ua). Жирного і комбінованого типу потрібні себорегулюючі сироватки, гелі та емульсії з матуючим ефектом.

Крім зволожуючих і пом'якшуючих компонентів (сечовини, гіалуронової кислоти, колагену), літні креми повинні містити антиоксиданти, наприклад, вітаміни C і E, які перешкоджають впливу вільних радикалів і ранньому старінню шкіри. Декілька разів на тиждень і, зокрема, на ніч робіть зволожуючі маски.

Додатковий догляд

Влітку необхідно відлущувати обличчя, інакше доглядаючі продукти так і не проберуться глибше в шкіру через ороговілі частинки. Обирайте м'які скраби і проводьте процедуру не частіше 2-3-х разів на тиждень. Бажано ввечері, коли на вулицю виходити вже не потрібно. Для чутливої і схильної до куперозу шкіри саме час включити в догляд антикуперозні засоби. Вони містять компоненти, які зміцнюють судини, знімають набряки і зменшують почервоніння: пантенол, рутин, екстракти арніки, гінкго білоба або кінського каштана.

Комбіновану і жирну шкіру в спеку варто балувати масками на основі глини для якісного очищення і регуляції вироблення себума. Проблемній шкірі знадобиться протизапальна маска, яка відмінно заспокоює в разі загострення акне.

Під час довгої прогулянки і пляжного відпочинку не забувайте про зволожуючі і матуючі серветки, термальну воду для обличчя і звичайну воду для вживання. Здоров'я йде зсередини і будь-який догляд буде працювати слабше, якщо не вживати достатню кількість рідини в день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?