Камери будуть по всій Україні: у МВС підсилюють контроль за порушеннями на дорогах
Категорія
Україна
Дата публікації

Камери будуть по всій Україні: у МВС підсилюють контроль за порушеннями на дорогах

Камери будуть по всій Україні: у МВС підсилюють контроль за порушеннями на дорогах
Джерело:  online.ua

В Україні влітку 2020 року почала свою роботу система відеофіксації порушень правил дорожнього руху. На першому етапі камери встановили тільки в Києві і навколо столиці, на особливо небезпечних ділянках доріг, де найчастіше траплялися серйозні аварії. Але в 2021 році камери для фіксацій порушень ПДР встановлять по всій Україні. Таке попередження всім українцям зробив глава МВС Арсен Аваков, який відзначив ефективність введеної відеофіксації, завдяки якій на третину зменшилася кількість порушень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис чиновника в соцмережі.

"За п'ять місяців роботи відеофіксації кількість постанов про порушення знизилося майже на 30%! Маємо чітку тенденцію до зменшення порушень швидкісного режиму. Система працює! Незабаром придбаємо 300 відеокамер, які будуть працювати по всій країні! Контролюємо ПДР - рятуємо життя!", - написав Аваков і опублікував інфографіку зниження порушень на дорогах в Україні.

Як уточнив Аваков, в червні, коли в Україні запустили камери для фіксації порушень ПДР на дорогах було зафіксовано майже 400 тисяч порушень, але вже в жовтні ця цифра набагато нижче - камери зафіксували близько 120 тисяч перевищень швидкості. Глава МВС також нагадав, що поки в Україні працюють лише 45 камер, але в грудні будуть встановлені ще 220 камер. А в 2021 році, як зазначив Аваков, відомство закупить ще 330 камер, які встановлять по всій Україні.

Нагадаємо, система відеофіксації порушень ПДР працює за таким принципом - камери фіксують факт перевищення швидкості, після чого за номерами встановлюється власник автомобіля, якому направляється лист із зазначенням часу, місця правопорушення і навіть код, за яким людина може зайти в інтернет і подивитися відео моменту порушення. Якщо власник автомобіля був за кермом, то він заплатить штраф 255 грн. Якщо ж він дав свою машину покататися комусь, то адмінпротокол буде складатися на водія, який був за кермом. Поки фактом порушення вважається перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/ч. Розмір штрафу залежить від того, наскільки була перевищена швидкість:

  • 255 гривень - у разі перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год, але не більше 50 км/год;

  • 510 гривень - при перевищенні швидкості більш ніж на 50 км/год.

У водіїв є можливість заощадити 50% на штрафі, якщо його оплатити протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні будуть штрафувати за ЗD номерні знаки для автомобілів. Модні знаки не відповідають вимогам ДСТУ - це прописано в пункті 4.3 ДСТУ 3650: 2019 "Дорожній транспорт". Водіям за модні номери, які не відповідають вимоги, загрожує штраф в розмірі 170 гривень. При повторному правопорушенні протягом року штраф збільшується до 255 гривень або ж водія відправляють на громадські роботи на строк від 30 до 40 годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?