Камери зафіксували перший метеор 2020 року - неймовірне видовище
Категорія
Світ
Дата публікації

Камери зафіксували перший метеор 2020 року - неймовірне видовище

Камери зафіксували перший метеор 2020 року - неймовірне видовище
Джерело:  online.ua

У небі над Іспанією відеокамерами зафіксували неймовірне видовище - політ першого в 2020 році метеора. Відео було створене 29 січня. Що цікаво, нового небесного гостя зняли камери проекту SMART, метою якого є виявлення "прибульців з космосу" в атмосфері Землі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Метеор вдалося зняти камерами SMART у різних частинах Андалусії - в обсерваторіях Калар-Альто (Альмерія), Ла-Сагра (Гранада) і Севільї. Вогненну кулю було добре видно з відстані більше 400 кілометрів. Очевидці відзначають, що вона була яскравішою від Місяця", - сказано в повідомленні.

Працівник Інституту астрофізики Андалусії (IAA-CSIC) Хосе Марія Мадьєдо розповів цікаві подробиці. За його словами, метеор увійшов в атмосферу зі швидкістю близько 61 тисячі кілометрів на годину над північною частиною провінції Кадіс. Об'єкт розжарився і спалахнув на висоті близько 91 кілометра, потім просунувся на північний схід до провінції Севілья і погас на висоті близько 20 кілометрів над містом Арааль.

Нагадаємо, що метеор - явище, що виникає за згоряння в атмосфері Землі дрібних метеорних тіл (наприклад, уламків комет чи астероїдів). Аналогічне явище вищої інтенсивності (яскравіше −4 зоряної величини) називається болідом. Давня назва — літа́вець. Відомо три види метеоритів: кам'янні, залізні та залізно-кам'янні. Іноді метеорити знаходять через багато років після їхнього падіння. Особливо багато знайдено залізних метеоритів. За вмістом радіоактивних елементів визначають вік метеоритів. Він різний, а найстаріші метеорити мають вік 4,5 млрд років.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно група  астрономів розробила модель, яка продемонструвала "життєвий"  шлях Венери — від утворення до наших часів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?