Канада готова спростити візовий режим для українців, але не для всіх
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада готова спростити візовий режим для українців, але не для всіх

Канада готова спростити візовий режим для українців, але не для всіх
Джерело:  online.ua

В ході зустрічі між лідерами Канади та України – Джастіном Трюдо та Володимиром Зеленським була досягнута домовленість спростити візовий режим для громадян обох держав. Про це заявив президент України в ході спільного брифінгу з прем’єр-міністром Канади, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

«Угода про молодіжні обміни, яку вже в найближчі місяці планують підписати Україна та Канада, дасть змогу громадянам двох країн за спрощеною процедурою здійснювати взаємні подорожі з метою навчання та працевлаштування на термін до 1 року», – заявив Володимир Зеленський.

Український президент повідомив, що з боку канадського уряду прозвучала пропозиція приєднати Україну до програми Trusted Travelers, яка передбачає спрощену процедуру приїзду українців до Канади.

«Ми на це дивимось як на ще один крок до майбутнього безвізового режиму з Канадою», – додав президент.

Володимир Зеленський зауважив, що розширення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою на сферу послуг та інвестицій, про яке домовилися сторони, створить додаткові можливості для IT-компаній та інших галузей. Це означає збільшення робочих місць та покращення стосунків між обома країнами.

Встановлення безвізового режиму між Україною та Канадою активно лобіював за часів свого президентства колишній глава держави Петро Порошенко. Однак, незважаючи на значну підтримку Оттави в багатьох інших питаннях, які стосуються допомоги Україні, ця ідея так і не була реалізована.

Нагадаємо, що за результатами вчорашніх переговорів у Торонто голова уряду Канади висловив готовність надати допомогу Україні у військовій та фінансовій сфері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?