Канада надасть Україні летальну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада надасть Україні летальну зброю

Канада надасть Україні летальну зброю
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що надасть Україні позику в розмірі 500 мільйонів доларів і летальну техніку та боєприпаси на суму 7,8 мільйона доларів у міру зростання загрози російського вторгнення.

Джерело: повідомлення Канадського уряду, CTV News

Летальна зброя для України від Канади

За словами Трюдо, ця обіцянка є доповненням до раніше оголошеної позики в 120 мільйонів доларів і нелетальної зброї, яку Канада вже надала Україні.

Прем'єр-міністр заявив, що розмовляв з президентом України Володимиром Зеленським, щоб підтвердити підтримку України Канадою.

Він зазначив, що летальна зброя та боєприпаси є відповіддю на конкретний запит України, яка вже отримала зброю від США, Великобританії, Болгарії, Чехії, Нідерландів та Польщі.

Трюдо сказав, що метою підтримки є стримування подальшої російської агресії.

Ситуація швидко загострюється, і ми демонструємо свою рішучість. Канадцям і всьому світу важливо знати, що Канада й надалі підтримуватиме Україну та її незалежність, цілісність і суверенітет, включаючи її право на захист, - сказав Трюдо на пресконференції.

Джастін Трюдо (Фото — flickr.com)

У неділю Міністерство оборони оголосило, що військові виводять війська з України, що є одним із найсильніших сигналів про те, що російське вторгнення неминуче.

У відомстві повідомили, що військовослужбовці, які перебували в Україні в рамках навчальної місії, тимчасово переміщуються в інші країни Європи.

Там не повідомляють, куди відправились солдати та скільки з них було переміщено, з міркувань безпеки.

Федеральний уряд також закрив своє посольство в Києві, а міністр закордонних справ Мелані Жолі закликала всіх канадців, які залишилися в країні, виїхати зараз.

Раніше в понеділок міністр фінансів Христя Фріланд приєдналася до своїх колег із G7, попередивши Росію, що будь-які військові дії проти України призведуть до санкцій, які «матимуть масові та негайні наслідки для російської економіки».

Федеральний уряд ввів санкції проти 440 росіян з 2014 року, коли Росія анексувала Крим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?