Канада націлилася на постачання зброї в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада націлилася на постачання зброї в Україну

Канада націлилася на постачання зброї в Україну
Джерело:  Укрінформ

Канада має намір дозволити Києву купівлю легальної зброї та внести Україну до переліку країн, до яких дозволено постачання озброєнь.
Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укринформ.
"Відносини між Канадою та Україною є унікальними. Підписання угоди у сфері оборони дозволить нам мати набагато більш змістовні і предметні дискусії з різних тем. Таким чином, внесення України в Автоматичний контрольний список країн з вогнепальної зброї стане наступним кроком", - сказав він.
Як відомо, Automatic Fire arms Country Control List визначає країни, в які Канада дозволяє постачати зброю зі своїх підприємств.
Читайте також: В Канаді почався збір підписів за надання зброї Україні
Зараз у нього включені 35 країн, серед яких Росія, Саудівська Аравія і Венесуела.
У той же час, Саджан не уточнив, коли саме Україна зможе купувати канадське зброю.
"Ми завжди намагаємося рухатися вперед як можна швидше. Ми тісно співпрацюємо, щоб домовитися про оборонну угоду якомога швидше і продовжуємо працювати разом", - підкреслив він.
Саджан також додав, що підписання оборонного угоди, є "дуже важливим кроком перед тим, як ми дійдемо до Автоматичного контрольного списку".
Як повідомляв ONLINE.UA раніше стало відомо про підписання історичної угоди між Канадою та Україною у оборонній сфері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?