Кандидатом у канцлери Німеччини висунули друга України
Категорія
Світ
Дата публікації

Кандидатом у канцлери Німеччини висунули друга України

Кандидатом у канцлери Німеччини висунули друга України

Колишній голова Європейського парламенту Мартін Шульц, який підтримує євроінтеграцію України і відомий своїм хорошим ставленням до нашої країни, став головою Соціал-демократичної партії Німеччини і висунутий кандидатом на пост канцлера ФРН.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Лідером однієї з найбільш впливових партій Німеччини Мартін Шульц став 19 березня на позачерговому з'їзді політичної сили в Берліні.
За його кандидатуру проголосували всі 100% делегатів з'їзду.
Читайте також: На посаду президента Німеччини вступив автор скандальних заяв щодо Росії
Також Шульца офіційно висунули кандидатом на посаду канцлера Німеччини на виборах в бундестаг, які пройдуть у вересні поточного року.
У своїй промові перед однопартійцями Шульц запевнив, що конкретні пункти виборчої програми будуть представлені партії літа: "Але одне я можу оголосити вже зараз: у нашій програмі мова піде про справедливість, повагу і гідність".
Зазначимо, що після висунення екс-голови Європарламенту в канцлери ФРН рейтинг СДПН у Німеччині значно виріс. При цьому рейтинг блоку правлячих партій Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) дещо знизився.
Згідно з даними соціологів, зі зміною свого лідера СДПН по популярності вперше з 2006 року випередила політичну силу Меркель.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель стала героїнею соцмереж, котрі бурхливо обговорювали її погляд, кинутий на доньку президента США Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?