Канцлер Австрії Негаммер розповів про жорсткий тет-а-тет з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Канцлер Австрії Негаммер розповів про жорсткий тет-а-тет з Путіним

Канцлер Австрії Негаммер розповів про жорсткий тет-а-тет з Путіним
Джерело:  online.ua

Австрійський лідер Карл Негаммер повідомив, що його розмова з російським диктатором Володимиром Путіним була "прямою, відкритою і жорсткою" й стосувалася війни РФ проти України.

Джерело:  Kurier

Канцлер Австрії Негаммер розказав, про що говорив з Путіним

Це не дружній візит. Я щойно приїхав з України і на власні очі побачив безмірні страждання, завдані російською загарбницькою війною, - наголосив Негаммер після завершення зустрічі з главою Кремля.

Варто зазначити, що їхні переговори тривали 75 хвилин. Окрім того, наголошується, що під час цієї зустрічі, на відміну від візиту у Київ, не було ні спільних фото, ні заяв для преси.

Як стверджує Негаммер, поїздка до Росії та переговори з Путіним були для нього "обов’язком".

Обов'язок, що випливає з відповідальності домогтися припинення бойових дій або принаймні гуманітарного прогресу для постраждалого мирного населення в Україні. Для мене немає альтернативи шукати прямі переговори з Росією, незважаючи на всі відмінності, - заявив канцлер Австрії.

Він також стверджує, що їхня бесіда була "дуже прямою, відкритою і жорсткою". Негаммер заявив Путіеу "про серйозні воєнні злочини в Бучі та інших місцях і наголосив, що кожен винний у них має бути притягнутий до відповідальності".

Окрім того, канцлер Австрії вимагав негайного припинення бойових дій, надання гуманітарних коридорів для евакуації поранених і вразливих груп, до прикладу, з Маріуполя та інших обложених міст, а також доступу для МКЧХ та інших гуманітарних організацій.

 Але моє найважливіше повідомлення Путіну полягало в тому, що ця війна має нарешті закінчитися, тому що у війні є лише переможені з обох сторін, - підсумував Негаммер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?