Канцлер Австрії почав блокувати нові санкції проти РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Канцлер Австрії почав блокувати нові санкції проти РФ

Канцлер Австрії почав блокувати нові санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

Канцлер Австрії Себастьян Курц неочікувано для всіх офіційно повідомив, що виступає проти додаткових санкцій Європейського Союзу щодо Росії "як самоцілі".

Джерело:  Neue Zurcher Zeitung

Чому Курц не хоче запроваджувати санкції проти РФ

"Санкції, вже введені ЄС, були правильними. Але також важливо зосередитися на діалозі. На нашому континенті мир буде тільки з Росією, а не проти неї", - заявив канцлер Австрії.

За словами політика, він буде блокувати додаткові санкції проти РФ.

"Потрібно деескалація. Це складно, але постійна ескалація - це не той шлях, по якому ми хочемо йти", - наголосив очільник австрійського уряду.

Як стверджує Себастьян Курц, його країна дуже стурбована передислокацією військ РФ до українського кордону, а також висловив сподівання, що "подальшої ескалації не буде".

Що важливо розуміти, нещодавно офіційний Київ закликав своїх міжнародних партнерів продовжувати уважно стежити за ситуацією і вживати дієвих заходів щодо стримування Росії після оголошення Міноборони РФ про відведення військ від українських кордонів.

Команда американського лідера Джо Байдена поки з обережністю ставляться до заяви російської влади про відведення військ від українського кордону та наголошує, що хоче нарешті побачити дії, а не просто почути чергові обіцянки.

Команда Меркель також виступила проти посилення санкційного тиску на РФ

Команда канцлерки ФРН Ангели Меркель заявила, що виступає проти посилення санкційного тиску на Росію, попри чисельні провокаційні дії РФ на кордоні з Україною і ситуацію навколо лідера російської опозиції Олексія Навального. Про це попередив глава Міністерства закордонних справ ФРН Гайко Маас.

"Суть дипломатії полягає в тому, щоб розмовляти з тими країнами, відносини з якими напружені, а не завжди говорити тільки з тими, з ким немає розбіжностей в думках. Це особливо стосується Росії і конкретно зараз", — наголошує німецький дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?