Канцлер Австрії розкрив обман з вакцинами в Євросоюзі
Категорія
Світ
Дата публікації

Канцлер Австрії розкрив обман з вакцинами в Євросоюзі

Канцлер Австрії розкрив обман з вакцинами в Євросоюзі
Джерело:  online.ua

Канцлер Австрії Себастьян Курц виступив з неочікуваною заявою — він офіційно повідомив, що дози вакцини від коронавірусу не розподіляють рівномірно в Європейському союзі відповідно до чисельності населення країн-членів, як раніше про це домовилися всі представники блоку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання  Kurier.

За словами політика, попри те, що лідери Євросоюзу погодилися з принципом розподілу відповідно до чисельності населення, керівники кампанії по вакцинації в Брюсселі уклали угоди з фармацевтичними компаніями, які суперечать цим принципам.

"Всі ми знаємо, що в червні ЄС замовив вакцини для всіх країн-членів. В останні кілька тижнів багато були вражені прогресом вакцинації в Данії і тим, чому в Латвії вакцинується так мало", - зазначив політик.

Себастьян Курц звернув увагу на те, що спочатку всі думали, що це пов'язано зі швидкістю вакцинації, але, за словами канцлера, це не так.

"Складається картина, що Мальта отримає в три рази більше доз вакцини, ніж Болгарія. Якщо така тенденція збережеться, виникне величезна нерівність", - наголосив канцлер.

Лідер країни стверджує, що Австрія отримала близько 1,2 мільйона доз вакцини.

Не можна також не згадати про те, що австрійська влада призупинила щеплення партією вакцини проти COVID-19 від AstraZeneca в якості запобіжного заходу при розслідуванні смерті однієї людини і хвороби іншої після щеплень.

"Федеральне управління з безпеки в охороні здоров'я (BASG) отримало два повідомлення у зв'язку з вакцинацією з однієї партії вакцини AstraZeneca в районній клініці Цветтль, що у землі Нижня Австрія", - йдеться в повідомленні бюро.

Місцеві журналісти розповіли про те, що одна 49-річна жінка померла в результаті важких порушень процесу згортання крові, а у 35-річної жінки розвинулася тромбоемболія легеневої артерії, і вона одужує,

"Тромбоемболія легеневої артерії - це гостре захворювання легень, викликане закупоренням артерії згустками крові. Наразі немає жодних доказів причинно-наслідкового зв'язку з вакцинацією", - прокоментували ситуацію в BASG.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Байден спрогнозував дату перемоги над пандемією коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?