Канцлер Австрії розповів, які країни ЄС потрібно карати
Категорія
Світ
Дата публікації

Канцлер Австрії розповів, які країни ЄС потрібно карати

Канцлер Австрії розповів, які країни ЄС потрібно карати
Джерело:  online.ua

Австрійський канцлер Себастьян Курц активно закликає до перегляду Лісабонського договору ЄС і жорстких дій щодо країн, які впускають нелегальних мігрантів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Local.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, правоцентристська Народна партія Курца активізує свою кампанію перед виборами до Європейського парламенту.

"Необхідний новий договір з більш чіткими санкціями для країн-членів, які накопичують борги, покарання для країн, які пропускають нелегальних мігрантів без їх реєстрації, а також наслідки для порушників норм права і ліберальної демократії", - сказав Курц.

За словами канцлера, "багато що змінилося" після Лісабонського договору 2007 року, вказуючи на єврозону, міграційні кризи і Brexit. Варто зазначити, що перегляд договору вимагатиме одностайної згоди всіх країн-членів ЄС.

Окрім того, політик висловив скептицизм з приводу будь-якої співпраці між правоцентристською Європейською народною партією, до якої належить його політична сила, і ультраправими партіями в Європарламенті.

Як повідомляв ONLINE.UA, Австрія не відмовиться від проекту "Північний потік-2",  незважаючи на критику газопроводу з боку США. З даною заявою виступив канцлер Себастьян Курц.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?