Канцлер Німеччини виступив проти бойкоту російських енергоносіїв
Категорія
Економіка
Дата публікації

Канцлер Німеччини виступив проти бойкоту російських енергоносіїв

Канцлер Німеччини виступив проти бойкоту російських енергоносіїв
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що залишається рішуче проти бойкоту імпорту енергоносіїв з Росії.

Джерело: dpa

Німеччина проти блокування поставок газу з РФ

Шольц сказав, що санкції, які вже введені проти Росії, мають серйозний вплив, але існує ризик того, що ще більші зусилля можуть мати серйозні наслідки для європейських економік.

Ми маємо бути дуже чіткими: це може бути не коротка справа, а триваліша суперечка. І ми всі повинні витримати її разом, - сказав він.

Це реакція на заклики до Заходу накласти всеосяжний бойкот на всі російські енергоносії через напад на Україну.

Це важливий тиждень дипломатії в умовах кризи, оскільки президент США Джо Байден прибуває до Європи для участі в самітах Європейського Союзу, НАТО та G7.

Напередодні цих переговорів Шольц повторив, що його позиція щодо російської енергетики залишається незмінною.

Він сказав, що інші країни Європи покладаються на російську нафту і газ навіть більше, ніж Німеччина, і що «нікого не слід залишати осторонь».

Україна, а також деякі країни ЄС наполягають на забороні ЄС на імпорт енергоносіїв з Росії. Вони стверджують, що президент Володимир Путін фінансує свою війну за рахунок доходів – на суму кілька сотень мільйонів євро щодня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?