Карантин у Києві: Кличко пояснив, що відкриють та дозволять у столиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин у Києві: Кличко пояснив, що відкриють та дозволять у столиці

Карантин у Києві: Кличко пояснив, що відкриють та дозволять у столиці
Джерело:  online.ua

Київський мер Віталій Кличко виступив із заявою-поясненням щодо закладів, які незабаром відновлять роботу у столиці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію посадовця у Facebook.

За його словами, одним з головних та перших кроків послаблення стане дозвіл на продаж кави на виніс. Гастрономічні заклади продають їжу таким чином, тож напої не стануть проблемою.

"Завтра комісія з надзвичайних ситуацій міста повинна ухвалити рішення про це та про регламент роботи кав'ярень. І тоді вони зможуть вже працювати на виніс. - З дотриманням усіх норм, правил безпеки та регламентів.

Повністю запроваджувати перший етап послаблення обмежень столиця розпочне з 12 травня. Дуже сподіваюся, що епідеміологічна ситуація дозволить нам втілити ці плани", - пояснив Кличко.

Він надав повний список закладів, які можуть відновити роботу 12 травня. До них відносяться:

  • магазини непродовольчих товарів — до 300 метрів площі та з щільністю покупців не більше одного на 10 квадратів;

  • перукарні й салони краси;

  • кав'ярні та ресторани — лише не виніс;

  • парки та сквери — з можливістю прогулянок групами не більше двох осіб (або до двох дітей і двох дорослих);

  • невеличкі кіоски, але із забороною споживання їжі на місці покупки;

  • невеличкі підприємства непродовольчих товарів та обслуговування (наприклад, ательє) з вимогами, аналогічними до магазинів;

  • бюро адвокатів та нотаріусів з вимогою не більше одного відвідувача на 10 квадратів;

  • автомобільні кінотеатри.

Також на підприємствах та в установах проводитимуть обов'язкове вимірювання температури працівникам та клієнтам. Ніхто не потрапить у приміщення без маски чи респіратора.

Все ще зачинені будуть школи, дитсадки, дитячі та спортивні майданчики, прибережні зони відпочинку.

Транспорт не відновлюватиме рух під час першого етапу виходу з карантину. Столичне метро відкриють лише за рішенням Кабінету міністрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів ухвалили перші послаблення карантину після 11 травня, однак загальний режим обмежень триватиме до 22 травня. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?