Карантин у Києві - влада столиці ухвалила неочікуване рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин у Києві - влада столиці ухвалила неочікуване рішення

Карантин у Києві - влада столиці ухвалила неочікуване рішення
Джерело:  online.ua

У Києві влада зважилася на рішення, кого безперечно очікували тисячі мешканців столиці. Заклади громадського харчування отримали змогу приймати відвідувачів всередині приміщень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації від 22 червня.

У документі з 93-го пункту говориться про перелік вимог до закладів, там також містяться й ті, що пов'язані з їх роботою всередині.

Утім, попри певні послаблення та дозволи, заклади поки що не можуть організовувати бенкети (оскільки заборонені заходи понад 10 осіб), відкривати дитячі кімнати, готувати їжу на відкритих кухнях, а також відновлювати роботу буфетів самообслуговування.

Згідно з документом, відвідувачі можуть потрапити у залу лише у супроводі персоналу. Туди не пустять людей, які мають підвищену температуру тіла чи ознаки ГРВІ.

Кожен заклад повинен встановити у приміщенні антисептики, рідке мило й паперові рушники для клієнтів. Також персонал повинне робити регулярне вологе прибирання на кухні чи літніх майданчиках.

Збирання використаних рукавичок та масок має бути роздільним. Цими засобами повинні користуватися усі представники закладу. Водночас маски повинні масти гості на вході та під час пересування приміщенням.

Нагадаємо, з середини березня по всій Україні, зокрема й у Києві, був чинним жорсткий карантин. Лише у травні його почали послабляти, але закладав дозволяли працювати у режимі літніх майданчиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус COVID-19 в Україні вийшов на так звану другу хвилю. Тим часом через поточні показники наша держава потрапила у "червону зону" через показники захворюваності.

За оприлюдненими даними, країни так званої "червоної зони" не можуть відновлювати міжнародне авіасполучення до повноцінного значення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?