Карантин в Києві: МОЗ екстрено звернулося до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин в Києві: МОЗ екстрено звернулося до українців

Карантин в Києві: МОЗ екстрено звернулося до українців
Джерело:  online.ua

11 березня мер Києва Віталій Кличко заявив про введення перших жорстких обмежень у столиці, які пов’язані із поширенням китайського коронавірусу - щоб зупинити поширення COVID-19, в школах та вишах Києва з 12 березня впроваджують дистанційне навчання. Окрім того, навчання буде тимчасово призупинено у спортивних та мистецьких школах й дитячих садочках столиці. З терміновою заявою виступив також заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в ході брифінгу МОЗ 11 березня. Він підкреслив, що наразі в Україні зафіксований лише один випадок коронавірусної інфекції, тому українцям не потрібно панікувати та варто спокійно ставититися до ситуації, що склалася, передає ONLINE.UA.

«Єдиний випадок коронавірусу зафіксований в Чернівецькій області. Людина знаходиться в інфекційній лікарні, в ізоляції. Стан стабільний, пацієнту надається симптоматичне лікування. Він залишатиметься в ізоляції до того часу, поки за результатами лабораторних досліджень не буде підтверджено, що вірус перестав виділятися у зовнішнє середовище і людина стала безпечною для оточуючих. Саме тоді людина буде повністю здоровою», - наголосив Віктор Ляшко.

Окрім того, заступник Міністра охорони здоров’я зазначив, що протягом останніх днів було досліджено 20 зразків, що були взяті у людей з підозрою на коронавірусну інфекцію. Всі зразки - негативні, у цих людей немає коронавірусної інфекції. За його словами, поки у вірусологічній лабораторії перебуває ще 4 зразки, які досліджуються. Їх результати будуть відомі найближчим часом.

"Відповідно до рекомендацій ВООЗ, підтверджений зразок Україна направила до лабораторії у Лондоні на верифікацію. Уже отримали результати, які повністю підтверджують результати нашої лабораторії. Це демонструє високу кваліфікацію українських спеціалістів. Тому з впевненістю можемо сказати, що все, що було зроблено в нашій лабораторії, відповідає європейським стандартам", - каже Ляшко.

Він також підкреслив, що центральна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я наразі справляється з тією кількістю зразків, які потребують досліджень.

"Потрібно використовувати усіх можливі профілактичні заходи - і ми спокійно ввійдемо и вийдемо зі спалаху коронавірусу. Головне, щоб не було паніки та ажіотажу... Ми вводимо карантин тільки тому, що беремо приклад з інших країн, уважно аналізуємо ситуацію. Цілком можливо, що карантин введуть на території усієї України", - наголосив Ляшко.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 березня у Києві введуть жорсткий карантин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?