Карантин в Україні - Кабмін оперативно виконав наказ Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин в Україні - Кабмін оперативно виконав наказ Зеленського

Карантин в Україні - Кабмін оперативно виконав наказ Зеленського
Джерело:  online.ua

В Україні знімають ще ряд карантинних обмежень. У четвер, 14 травня, Кабмін прийняв рішення відкрити непродовольчі ринки, які досі закриті через коронавірусний карантин. Таке рішення було прийнято оперативно з ініціативи українського глави Володимира Зеленського. Воно вступить в силу після опублікування, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду.

"Непродовольчі ринки будуть працювати за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів. Рішення вступить в силу після опублікування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку травня в Україні відкрили продуктові ринки. На даний момент в країні працюють 650 базарів - їх роботу контролюють територіальні органи Госпотребслужби.

Як відомо, сьогодні Зеленський поставив важливе завдання для своєї команди - він підкреслив, що підтримує відкриття непродовольчих ринків за умови дотримання вимог безпеки. Кабмін не став відкладати вирішення цього питання в довгу шухляду. Через кілька годин після наради із Зеленським урядовці прийняли зміни до постанови № 211, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 11 травня в Україні частково скасували карантин. На першому етапі ослаблення зняли діючі заборони, але строгі обмеження залишилися як і раніше в силі ще як мінімум до 22 травня. Наразі українцям дозволили гуляти в парках, скверах, дитячих і спортивних майданчиках, зонах відпочинку, включаючи лісопаркові та прибережні зони, відкрили салони краси та перукарні, а також дозволили оптову та роздрібну торгівлю непродовольчими товарами — зокрема, відкрили магазини в торгово-розважальних центрах

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?