Карантин в Україні продовжили до 31 жовтня - що важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин в Україні продовжили до 31 жовтня - що важливо знати кожному

Карантин в Україні продовжили до 31 жовтня - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

26 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення і продовжив карантин в Україні до 31 жовтня 2020 року включно. Згідно з останніми даними, до того часу в Україні діятиме карантин у форматі поділу на чотири зони, однак з певним посиленням обмежень. В першу чергу, заборонять діяльність нічних клубів. Такими даними поділився очільник уряду Денис Шмигаль. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.

Денис Шмигаль нагадав про те, що кількість нових випадків стрімко росте, ситуацію потрібно тримати на контролі. За його словами, суворих нововведень, які були наприклад, у квітні – не буде. Однак під закриття потрапляють нічні клуби і розважальні заклади. Кабмін наголошує, що саме там відбуваються масові порушення карантину та не має дотримання соцдистанції. Відтак посилять обмеження у зеленій зоні, додавши пункт про закриття розважальних закладів.

"Збільшення захворюваності в останні тижні змушує нас діяти більш рішуче. Сьогодні на засіданні ми розглянемо питання про продовження карантину на 2 місяці. Обмеження і зонування територій по кольорам діятимуть щонайменше до 1 листопада. До 31.10 ми продовжимо карантин", - наголосив Денис Шмигаль.

Варто звернути увагу на те, що на засіданні міністри проголосували вказане рішення одностайно.

Які нововведення карантину:

  • заборонять дискотеки

  • закриють розважальні заклади – нічні клуби

  • заборонять діяльність закладів харчування, у яких є організація дозвілля.

Разом із Міністерством культури МОЗ також опрацював заборону проведення концертів. Такі заходи проводитимуть лише спеціалізовані заклади культури, а виступати зможуть лише ті артисти, для кого протягом останнього року концертна діяльність є основним видом заробітку. На доопрацювання цієї постанови Кабмін має один день.

Нагадаємо, що карантин на всій території України через пандемію коронавірусу запровадили 12 березня. Після цього його вже шість разів продовжували: спершу він мав протривати до 3 квітня, згодом його продовжили до 24 квітня, потім до 11 травня, пізніше – до 22 травня, потім до 22 червня, відтак до 31 липня і зрештою – до 31 серпня.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з пандемією коронавірусу в Україні продовжує стрімко погіршуватися — у середу, 26 серпня, зафіксували 1670 нових випадків зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?