Карантин в Україні - у МОЗ виступили з новим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин в Україні - у МОЗ виступили з новим попередженням

Карантин в Україні - у МОЗ виступили з новим попередженням
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов оголосив, що зарано дискутувати щодо термінів карантину, який посилили з 6 квітня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами голови МОЗ, боротьба проти поширення COVID-19 триває.

"Говорити про те, коли завершиться карантин, поки що рано. Навпаки, наразі ми на порозі піку коронавірусної хвороби в країні. В активних фазах пандемії кількість пацієнтів різко зростає, критично навантажуючи медичну систему. Простіше кажучи, пацієнтів стає більше настільки, що для надання їм допомоги не вистачає ні лікарів, ні медикаментів, ні місць у лікарнях. На жаль, таке вже сталося в багатьох країнах", - зазначив Степанов під час відеозвернення.

Також міністр звернувся до українців із закликом про дотримання обмежень. Разом з допомогою бізнесу та волонтерів — це ще один внесок у боротьбу проти інфекції.

"Президент, уряд і вся система охорони здоров'я працює над тим, щоб уповільнити поширення коронавірусу. До вирішення проблеми залучено всі державні установи. Активну позицію займає бізнес і волонтери", - додав Степанов.

Станом на ранок 7 квітня в України виявили понад 1,4 тисячі випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національна поліція стверджує, що в інтернеті поширюють новину про пенсіонерку з Чернівецької області, яка померла після отримання штрафу за порушення карантину. Нібито її оштрафували за продаж молока на вулиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?