Карантин вихідного дня: Шмигаль вперше назвав єдину альтернативу
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин вихідного дня: Шмигаль вперше назвав єдину альтернативу

Карантин вихідного дня: Шмигаль вперше назвав єдину альтернативу
Джерело:  online.ua

17 листопада очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль звернувся до усіх українських громадян з важливим попередженням. Він звернув увагу на те, що його команда не буде вводити повний локдаун, поки є альтернатива – карантин вихідного дня. Однак, за словами глави українського уряду, якщо він виявиться неефективним або ж його не будуть дотримуватися, карантинні заходи посилять, і тоді українцям доведеться знову зіштовхнутися з тотальним локдауном. Як стверджує політик, наразі це єдина альтернатива карантину вихідного дня. Свою позицію з цього приводу Денис Шмигаль озвучив під час виступу у Верховній Раді, передає ONLINE.UA.

"Та над цією альтернативою (карантином вихідного дня - ред.) потрібно працювати – працювати всім разом і досягти бодай плато зі зростання епідемії. Я не збираюся прикрашати ситуацію – взимку нас чекають складні часи", – зізнався очільник Кабінету міністрів.

Як стверджує Денис Шмигаль, його команда буде вводити більшість заходів, які прописані в планах дій і сценаріях розвитку щодо економічного відновлення й боротьби з пандемією коронавірусу.

"Основне завдання карантину вихідного дня – зробити так, щоб ми вийшли на плато за кількістю хворих. Тобто, зафіксували її на цифрах не більше як 12 – 15 тисяч нових випадків у день", – наголосив глава українського уряду.

Окрім того, він додав, що перші результати Кабінет міністрів розраховує побачити в найближчі 2 тижні, однак за умови дотримання абсолютно всіх правил. Однак, якщо цього не станеться, команда Дениса Шмигаля розпочне підготовку до більш жорстких карантинних обмежень і це потрібно розуміти усім українцям.

Варто звернути увагу на те, що глава держави Володимир Зеленський нещодавно заявив, що вважає нові обмеження ефективними. Окрім того, президент дав зрозуміти, що навіть не планує підтримувати скасування карантину вихідного дня, проте вже доручив Кабміну вдосконалити програми допомоги малому та середньому бізнесу, щоб підприємці пройшли цей карантинний етап з найменшими втратами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабміні вперше відверто відповіли, коли може початися колапс системи охорони здоров'я в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?