Карантин вихідного дня в Україні хочуть скасувати — що відкриють
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин вихідного дня в Україні хочуть скасувати — що відкриють

Карантин вихідного дня в Україні хочуть скасувати — що відкриють
Джерело:  online.ua

В Україні завершився перший карантин вихідного дня, через який власники ресторанів, кафе, магазинів непродовольчих товарів, салонів краси, фітнес-центрів і багатьох інших суб'єктів зазнали колосальних втрат. Представники малого бізнесу протестують проти продовження і повторення даних обмежень, так як багатьом доведеться після цього закритися назавжди. Українських підприємців активно підтримали народні депутати. Вони вже зареєстрували на сайті ВРУ постанову №4381 про скасування карантину вихідного дня і розраховують вже завтра, 17 листопада, проголосувати за законопроект. Поки, правда, незрозуміло, скільки парламентаріїв готові підтримати постанову, та й в тексті документа йдеться тільки про рекомендації Кабміну про пом'якшення карантину в країні. Що буде працювати у вихідні за пропозицією депутатів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу парламенту.

"З метою подолання негативних тенденцій в економічній сфері Верховна Рада України постановляє: Рекомендувати Кабінету Міністрів України протягом трьох календарних днів з дня набрання чинності цією постановою переглянути обмежувальні заходи, встановлені Постановою Кабінету Міністрів України Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавируса SARS- CoV-2 від 22 липня 2020 №641 з подальшими змінами, з метою пом'якшення обмежень щодо заборони у вихідні дні ", - йдеться в проекті постанови ВРУ.

Депутати пропонують у вихідні дні дозволити працювати:

  • барам, ресторанам, кафе і іншим суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування;

  • торгово-розважальним центрам;

  • установам розважальної діяльності;

  • суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення;

  • установам культури з проведенням культурних масових заходів;

  • спортивним залам, фітнес-центрам і басейнам.

Якщо парламент підтримає постанову про скасування карантину вихідного дня, то документ вступить в силу в день опублікування.

Нагадаємо, карантин вихідного дня введено в Україні поки на три тижні, до 30 листопада. Він діє з 00:00 години суботи до 00:00 години понеділка. У цей період в містах повинні закрити:

  • заклади громадського харчування, яким дозволили працювати тільки на винос;

  • торгові центри та інші розважальні заклади;

  • фітнес-центри і басейни;

  • установи культури за винятком суб'єктів господарювання, які займаються кіновиробництвом;

  • суб'єкти господарської діяльності та побутового обслуговування.

Під час карантину вихідного дня можуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки, ветеринарні аптеки, АЗС і СТО, банки і пошта.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський вважає, що перший карантин вихідного дня в Україні пройшов ефективно. 16 листопада на нараді з чиновниками він дав зрозуміти, що не має наміру підтримувати скасування карантину вихідного дня, однак доручив уряду терміново вдосконалити програми допомоги малому та середньому бізнесу, щоб підприємці пройшли цей карантинний етап з найменшими втратами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?