Кардинально змінили ситуацію - у МОЗ потішили гарними новинами
Категорія
Україна
Дата публікації

Кардинально змінили ситуацію - у МОЗ потішили гарними новинами

Кардинально змінили ситуацію - у МОЗ потішили гарними новинами
Джерело:  online.ua

Епідемія COVID-19 в Україні не вщухає, однак з'явилися позитивні новини. Наприкінці липня знизилася кількість випадків коронавірусу серед медиків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, показники зменшилися майже втричі.

"Якщо ви подивитесь, що у нас відбувалось на початку квітня, коли я очолив Міністерство охорони здоров’я, то у нас з загальної кількості захворівших близько 20% були медичні працівники. Ми, мені здається, кардинально змінили ситуацію. На сьогоднішній день по червню і липню ми фіксуємо, що з загальної кількості захворівших цей відсоток складає від 6 до 7% і він постійно знижується", - пояснив міністр.

Степанов зауважив, існують декілька факторів, які вплинули на зміну ситуації. Перш за все медики отримали нормальне забезпечення засобами персонального захисту в умовах епідемії. Водночас влада організувала повноцінний інфекційний контроль.

"Весь інфекційний контроль просто був зруйнований, зараз ми його відтворюємо, і вже безпосередньо можна побачити, з якою швидкістю ми його відтворюємо, тому що майже у три рази зменшилась кількість медичних працівників, які хворіють на коронавірусну хворобу", - підкреслив він.

Нагадаємо, станом на ранок у понеділок, 27 липня, по всій країні встановили вже 65 656 діагнозів COVID-19. добовий приріст склав 807.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковий колектив американського Центру контролю й профілактики захворювань дослідили ймовірність інфікуватися коронавірусом через воду. Згідно з дослідженням, у басейнах, джакузі, спа-центрах не знайшли слідів COVID-19. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?