Касько і Генпрокуратура обмінялися серйозними звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Касько і Генпрокуратура обмінялися серйозними звинуваченнями

Касько і Генпрокуратура обмінялися серйозними звинуваченнями

Колишнього заступника генерального прокурора  Віталія Каська, якому оголосили підозру, ГПУ звинуватила в шахрайстві, на що він відповів, що його таким чином хочуть вигнати з країни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
У прес-службі ГПУ заявили, що Віталію Каську інкримінуються правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 190 і ч. 4 ст. 358 КК України. Відзначається, що про підозру повідомлено з дотриманням всіх передбачених законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування Каська в статусі адвоката. У зв'язку з цим підозру підписано заступником генерального прокурора.
«Касько підозрюється в придбанні права на майно шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах, а також у використанні завідомо підробленого документа», - йдеться в повідомленні.
Зокрема, зазначається, що екс-заступник генпрокурора незаконно, в тому числі з використанням підроблених документів, шляхом обману заволодів приміщенням службової квартири площею 155 кв. м, вартість якої на момент скоєння злочинів становила близько 1,8 млн грн, чим завдав шкоди державним інтересам в особливо великих розмірах. При цьому Касько порушив права категорій осіб, які потребували поліпшення житлових умов і були наділені правом на отримання житлових приміщень у першу чергу.
У відповідь на звинувачення Касько заявив, що дії ГПУ спрямовані на те, щоб він покинув Україну.
"У мене є інформація, що всі ці дії вже не перший місяць відбувалися, щоб я покинув країну. Я навідріз відмовився країну залишати і готовий відстоювати свої права в будь-яких судах і будь-яких правоохоронних органах", - зазначив Касько.
Він також спростував заяву прокурора Владислава Куценка про те, що його нібито неможливо знайти.
"Ніяких викликів від ГПУ на мою адресу постійного проживання я не отримував, в поштовій скриньці нічого не було. Також я питав у консьєржа, але він теж нічого для мене не отримував. Єдина мета всього цього - це переслідування мене за ті погляди, які я раніше висловлював щодо реформування в Генпрокуратурі, а також щодо чиновників, які нині займають високі посади в державі", - підкреслив Касько.
Крім того, його адвокат Євген Грушовець повідомив, що Касько має намір піти на допит в Генпрокуратуру.
"Нам нема чого приховувати, ми обов'язково підемо на допит, покажемо, що ніякого злочину Віталій не здійснював", - сказав Грушовець, додавши, що дії Генпрокуратури - це спроба тиснути на Каська.
Раніше повідомлялося, що адвокат екс-заступника генпрокурора Віталія Каська Євген Грушовець заявив, що ніякої підозри його підзахисному не вручали. У ГПУ ж сказали, що підозру в махінаціях зі службовим житлом екс-заступнику було зачитано і вручено відповідно до закону. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?