Кастро в спортивному костюмі розповів про майбутнє комунізму: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Кастро в спортивному костюмі розповів про майбутнє комунізму: опубліковано відео

Кастро в спортивному костюмі розповів про майбутнє комунізму: опубліковано відео

Лідер кубинської революції Фідель Кастро, під час VII з'їзду Комуністичної партії Куби, заявив, що комуністичні ідеї будуть жити в світі і після його смерті.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.
«Це буде доказом того, що на цій планеті, якщо працювати з ретельністю і гідністю, можна виробляти матеріальні і культурні блага, потрібні людям», - сказав Кастро, не виключивши, що цей виступ на з'їзді може стати для нього останнім.
«Скоро мені виповниться 90 років (...) Всім нам приходить своя черга», -зазначив команданте.
Фідель Кастро прибув на з'їзд в синьому спортивному костюмі і виступав сидячи, в той час, як тисяча делегатів з'їзду зустрічала його промову бурхливими оплесками.
На цьому ж з'їзді було прийнято рішення про те, що брат Фіделя Кастро - Рауль - залишається на посаді глави Компартії Куби на другий термін. Свої посади також зберегли інші високопоставлені функціонери, незважаючи на раніше прийняте рішення про омолодження керівних органів партії.
Фіделю Кастро 13 серпня виповниться 90 років. У 2008 році він через хвороби остаточно залишив вищі державні пости, передавши кермо влади своєму молодшому братові Раулю. При цьому багато в чому він як і раніше продовжує визначати політику країни.


Нагадаємо, 21 березня президент США  Барак Обама зробив історичний візит на Кубу, де зустрівся з головою Державної ради країни Раулем Кастро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?