Катар перерахував п’ять мільйонів доларів МОЗ України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Катар перерахував п’ять мільйонів доларів МОЗ України

Катар перерахував п’ять мільйонів доларів МОЗ України
Джерело:  online.ua

На рахунок Міністерства охорони здоров’я в рамках ініціативи UNITED24 надійшло 5 млн доларів на медичну допомогу від Катару.

Джерело: МОЗ України

Катар надіслав Україні 5 млн доларів

Кошти будуть спрямовані на закупівлю машин швидкої медичної допомоги. А ще – наркозно-дихальних апаратів для проведення інгаляційної анестезії під час хірургічних втручань у медзакладах.

Вперше за два місяці роботи UNITED24 на медичну допомогу був зроблений внесок від великого фонду. Такі пожертви від фондів критично важливі для нас, адже ми розуміємо, що одним платежем можемо закрити велику потребу. Ми дякуємо Qatar Fund For Development за суттєвий внесок у порятунок життів. Запрошуємо інші організації до взаємодії, щоби кошти, зібрані на допомогу українцям, були використані ефективно та цілеспрямовано, – зазначає міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Фінансова допомога Україні

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Агентство США з міжнародного розвитку надасть Україні додаткові 1,7 мільярда доларів для фінансування українського бюджету. Ці кошти, зокрема, спрямують на виплати працівникам медичної галузі.

Крім того, Агентство США з міжнародного розвитку виділило майже 74 млн доларів додаткової гуманітарної допомоги для підтримки українців, які постраждали від розв'язаної Росією війни.

 USAID надасть Україні додаткові 169 мільйонів доларів допомоги для підтримки людей, які постраждали від війни Росії проти України.

Там повідомили, що додаткове фінансування "забезпечить екстрену продовольчу та грошову допомогу, безпечну питну воду, матеріально-технічну підтримку, підтримку управління інформацією для гуманітарних операцій, харчування, екстрену допомогу з притулком, предмети гігієни, екстрену медичну допомогу та психіатричну допомогу українцям, які безпосередньо постраждали від конфлікту".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?