Катастрофа АН-26: командувачу Повітряних сил вручили підозру
Категорія
Україна
Дата публікації

Катастрофа АН-26: командувачу Повітряних сил вручили підозру

Катастрофа АН-26: командувачу Повітряних сил вручили підозру
Джерело:  online.ua

18 грудня офіційно стало відомо, що Державне бюро розслідувань вручило підозри у справі катастрофи військового літака АН-26 на Харківщині. За словами представників ДБР, командувачу Повітряних сил ЗСУ оголосили підозру у недбальстві. Командиру військової частини та керівнику польотів військової частини – у порушенні правил польотів. Варто звернути увагу на те, що посаду командувача ПС ЗСУ наразі обіймає Сергій Дроздов. Як стверджують правоохоронці, слідство триває і ступінь вини і відповідальність кожного військового, який мав відношення до експуатації літака АН-26, ще буде перевірятись. Про це працівники ДБР повідомили під час брифінгу, передає ONLINE.UA.

Згідно з останніми даними, експертизи вказують на можливі порушення не лише з боку цих трьох підозрюваних. Наразі підозрюваних не затримали. Слідство має намір звертатись до суду для обрання їм запобіжних заходів. Яких саме – поки не уточнили.

"В ході проведених у кримінальному провадженні великого комплексу слідчих дій… отримано беззаперечні докази, які вказують на те, що порушення правил підготовки польотів, порушення правил польотів та порушення правил експлуатації літальних апаратів мали системний і систематичний характер... Держава має надати на сьогоднішній день жорстку кримінально-правову оцінку діям тих осіб, які шляхом свого недбальства і шляхом свідомого порушення правил польотів допустили настання катастрофи літака, допустили загибель наших курсантів…", — заявили в ДБР.

Як стверджують представники бюро, ці порушення були допущені як на стадії підготовки польотів, адже були допущені на борт особи, які взагалі там не мали бути. Також підчас здійснення польоту, коли політ дозволявся з порушенням правил експлуатації літального апарату і правил здійснення польоту.

"Так і на стадії, коли була вже кризова ситуація, керівництвом польотів не було вжито достатніх і адекватних заходів для того, щоб уникнути цієї катастрофи", — наголосили в ДБР.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Міноборони Андрій Таран припускав, що літак  Ан-26 розбився не через відмову двигуна, як повідомлялося раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?