Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом - українцям повідомили довгоочікувану новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом - українцям повідомили довгоочікувану новину

Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом - українцям повідомили довгоочікувану новину
Джерело:  online.ua

Очільник урядової слідчої комісії, віцепрем’єр Олег Уруський поділився з українськими громадянами важливою новиною - він офіційно повідомив, що бортові самописці літака Ан-26 Повітряних сил Збройних сил, який розбився увечері 25 вересня на Харківщині, знайшли. За його словами, наразі уже стартував процес їх дешифрування. Окрім того, чиновник наголосив, що станом на ранок 28 вересня влада встановила контакт з 20 родинами загиблих курсантів. До Харкова вже прибуло 17 з них. За словами Уруського, з сім’ями проводиться психологічна робота. 28 вересня у родичів загиблих почнуть відбирати зразки ДНК для ідентифікації тіл. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву українського чиновника.

"Бортові самописці ("чорні скриньки") знайдені. Вони вціліли. Їх стан задовільний. Інформація на самописцях збережена. Вони вилучені та 27 вересня авіаційними експертами під контролем ДБР розпочато процес їх дешифрування, який триватиме орієнтовно 3-5 днів", - наголосив Олег Уруський.

Згідно з останніми даними, уламки літака Ан-26Ш зібрали та перевезли на територію військової частини А4104 в м. Чугуєві Харківської області. Представник Кабміну наголосив, що вони перебувають під цілодобовою охороною Державного бюро розслідувань.

Не можна також не згадати про те, що курсант Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба В’ячеслав Золочевський, який став єдиним, хто вижив після падіння військового літака Ан-26 під Чугуєвом, нещодавно прийшов до тями. Варто звернути увагу на те, що його стан здоров’я медики оцінюють як задовільний. Як вдалося вижити курсанту під час аварії, розповів глава Харківської ОДА Олексій Кучер.

Український чиновник наголосив, що В’ячеслава врятував певний збіг обставин — його прикрили від вогню уламки фюзеляжу. Мається на увазі, що курсант уцілів, бо перебував у певній "капсулі" з фюзеляжу, його прикрило частиною літака, завдяки чому вогонь не досяг хлопця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Харківської ОДА Олексій Кучер назвав ключову версію аварії військового літака Ан-26.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?