Катастрофа Boeing на Донбасі: з'явились ім'я та фото одного з винуватців
Категорія
Події
Дата публікації

Катастрофа Boeing на Донбасі: з'явились ім'я та фото одного з винуватців

Катастрофа Boeing на Донбасі: з'явились ім'я та фото одного з винуватців
Джерело:  online.ua

Міжнародна розслідувальна група Bellingcat зробила важливу заяву п о катастрофі малазійського "Боїнга", який був збитий на Донбасі 17 липня 2014 року, назвавши ім'я одного з винуватців трагедії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на bellingcat.com.
Згідно з даними, за транспортування пускової установки ракетного комплексу "Бук", з якого був збитий літак, відповідав відставний російський офіцер Сергій Дубинський. Раніше він фігурував у повідомленнях ЗМІ як командир розвідки ДНР" під псевдонімом "Похмурий".
Читайте також: Родичі пасажирів "Боїнга", загиблого на Донбасі, виступили з заявою
Також стало відомо, що доставкою "Бука" до українського кордону займалися військовослужбовці 69-ї окремої бригади матеріально-технічного забезпечення Збройних сил Росії. Bellingcat вивчила сторінки військових з даного підрозділу в соціальних мережах і виявила велику кількість фотографій, зроблених в Ростовській області під час транспортування установки. На знімках зображена військова техніка, зафіксована очевидцями.
Повідомляється, що отримані дані експерти Bellingcat передали зведеної групі слідчих (JIT, Joint Investigation Team), яка веде кримінальне розслідування загибелі Boeing MH17.
Таким чином, завдяки даним Bellingcat вперше названо ім'я одного з безпосередніх винуватців трагедії, а також ще раз підтверджується причетність Росії до інциденту.
Літак Малазійських авіаліній, що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур був збитий 17 липня 2014 року біля Донецька. Усі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.
Міжнародне розслідування показало, що "Боїнг" був збитий ракетою серії 9М38, яка використовувалась у зенітно-ракетному комплексы "Бук", установка була доставлена з Росії і запущена з території, що контролювалася тоді бойовиками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?