Катастрофа MH-17: експерт пояснив, чого далі чекати від Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Катастрофа MH-17: експерт пояснив, чого далі чекати від Путіна

Катастрофа MH-17: експерт пояснив, чого далі чекати від Путіна
Джерело:  24 канал

Нещодавно журналісти Bellingcat та ВВС приголомшили міжнародну спільноту результатами своїх розслідуваннь - вони майже одночасно дійшли висновку, що головним фігурантом у справі про збиття над Донбасом малазійського боїнгу рейсу MH-17 може бути генерал ФСБ Росії Андрій Бурлака. Очільник Інституту світової політики Євген Магда зазначає, що ідентифікація генерала ФСБ як можливого організатора збиття малайзійського боїнгу - дуже показовий факт для світу та дороговказ на Кремль. Експерт також пояснив, чого далі можна чекати від президента РФ Володимира Путіна після цього гучного скандалу, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Для справедливості мають звучати імена винуватців. Коли прізвища Бурлаки та інших причетних до збиття боїнгу звучатимуть в інформаційному просторі світових медіа, про них будуть постійно згадувати, це безпосередньо впливатиме на якість відносин Заходу з Росією. Не зможуть представники західного істеблішменту ігнорувати ці факти", - каже політолог.

Що стосується самого Путіна, то, не потрібно забувати, що президенти і міністри закордонних справ не потрапляють під вплив міжнародних судових інстанцій. Причетність Бурлаки до збиття боїнгу не означатиме, що Путіну перестануть подавати руку. Однак, за словами експерта, це буде елементом впливу і тиску на РФ з боку Заходу.

Важливо також розуміти, що Росія не видає своїх громадян. Окрім того, згідно запропонованих Путіним змін до конституції, рішення російських судів мають більшу силу, ніж міжнародне право.

За словами Магди, Кремль інформаційно спробує зачистити факт причетності Бурлаки до збиття MH17. Сумнівно, що влада РФ зачистить генерала ФСБ у прямому сенсі, адже Бурлака – дуже високопоставлений військовий. Однак російська політична практика свідчить, що все можливо.

"Для того, щоб західні партнери почали використовувати факт причетності генерала ФСБ Бурлаки до збиття боїнгу, повинно бути рішення Окружного суду Гааги. Але судовий процес у Нідерландах – складний і тривалий. І прізвище Бурлаки поки фігурує не в судових рішеннях, а розслідуванні", - підсумовує Євген Магда.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Україну відсторонили від розслідування справи MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?