Катастрофа MH17: Нідерланди висунули РФ нові гучні звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа MH17: Нідерланди висунули РФ нові гучні звинувачення

Катастрофа MH17: Нідерланди висунули РФ нові гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

Влада Нідерландів стверджує, що російська сторона свідомо дозволила бойовику Володимиру Цемаху, підозрюваному у причетності до катастрофи літака MH17 на Донбасі, виїхати з країни, щоб не видавати його Нідерландам. З такою заявою виступила Національна прокуратура країни, передає ONLINE.UA.

"Національна прокуратура дійшла висновку, що Росія свідомо визнала, що Цемах залишив її територію і тим самим відмовилася задовольняти запит Нідерландів. Це мало би статися на основі європейського договору про екстрадицією" - сказано у документі.

Окрім того, влада країни нагадала, що Володимир Цемах проходить у справі як підозрюваний, однак рішення про те, чи слід його притягувати до відповідальності ще немає, для цього потрібно більше доказів. Також прокуратура повідомила про свій висновок як російську сторону, так і родичів жертв катастрофи.

Варто зазначити, що ситуація довкола Цемаха не вплине судовий процес довкола катастрофи MH17, який має розпочатися 9 березня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA,  адміністрацію президента України Володимира Зеленського критикували  через плани видати Росії ключового свідка у справі MH17. Втім, у Державному департаменті США підтримали цю ідею та пояснили, що Цемах не має настільки великого значення, як про нього говорять.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?