Катастрофа MH17: прокуратура завдала безжалісного удару по Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа MH17: прокуратура завдала безжалісного удару по Путіну

Катастрофа MH17: прокуратура завдала безжалісного удару по Путіну
Джерело:  online.ua

Прокуратура Нідерландів намагається якомога швидше поставити крапку в розслідуванні резонансної катастрофи літака MH17, яка сталася ще 6 років тому над Донбасом. Так, нещодавно стало відомо, що під час судових слухань у цій справі слідство завдало нового нищівного удару по команді очільника Кремля Володимира Путіна та усій російські владі, адже вже представило запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий установкою "Бук", про яку говорили підозрювані. Варто звернути на те, що , що телефонні розмови на сьогоднішній день є найбільш конкретними доказами у справі MH17 щодо трьох російських і одного українського підозрюваних. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання NRC.

Новий запис підтверджує той факт, що проросійські сепаратисти думали, що збили український винищувач.

"О 16.48 вечора, незабаром після краху MH17 на сході України, підозрюваний Леонід Харченко телефонує підозрюваному Сергію Дубінському. "Ми вже на місці. Ми вже збили "Сушку" (український літак – ред)", - каже Харченко. Пізніше ввечері, о 19.52, Дубинський телефонує підозрюваному Олегу Пулатову і запитує: "Скажіть, наш "Бук" стріляв чи ні?" Пулатов відповів: "Бук" збив "Сушку" після того, як "Сушка" збила "Боїнг".

Після цього Дубинський зателефонував до головного підозрюваного Ігоря Гіркіна, який очолював збройні сили самопроголошеної "ДНР", - йдеться в повідомленні.

За словами прокурорів, жодних інших літаків, крім MH17, 17 липня ніхто не збивав, а в уламках літака і тілах пасажирів були знайдені фрагменти від ракети "Бук". Варто звернути увагу на те, що прокуратура представила нові докази в ході відповіді на слідчі запити адвокатів Олега Пулатова минулого тижня. Захист стверджував, що альтернативні сценарії - такі як можливість того, що MH17 був збитий українським винищувачем - не можуть бути виключені. Прокурори на цю заяву відповіли, що уже є багато доказів, що вказують на російську ракету з "Бука", що інші версії не потребують подальшого розслідування.

Як відомо, 3 липня суд має повідомити, які побажання захисту були задоволені. Поки не ясно, коли почнеться розгляд справи по суті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прокурор Вард Фердинандуссе, під час судовго процесу щодо збиття літака Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом, офіційно заявив, що Росія причетна до війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?