Катастрофа MH17: родичі загиблих висунули бойовикам жорстку вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа MH17: родичі загиблих висунули бойовикам жорстку вимогу

Катастрофа MH17: родичі загиблих висунули бойовикам жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

9 березня в Нідерландах нарешті розпочався довгоочікуваний розгляд справи по резонансній катастрофі малайзійського Boeing-777 рейсу МН17, збитого в 2014 році на Донбасі. Як відомо, в результаті трагедії загинули 298 осіб. Частина родичів загиблих уже озвучила свої вимоги проросійським бойовиками на Донбасі - вони хочуть отримати фінансову компенсацію. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

На початку слухань у суді виступив головуючий суддя Хендрік Стейнхаюс та заявив, що до суду надійшли заяви із вимогами про фінансову компенсацію.

"84 родичі загиблих повідомили про вимоги щодо компенсації", - наголосив він.

Варто звернути увагу на те, що суддя не розкрив деталі щодо заявлених вимог про компенсацію, ці дані будуть оприлюднені згодом. За його словами, заяви про компенсацію мають бути належним чином обґрунтовані. Окрім того, зазначається, що 49 родичів загиблих мають намір виступити в ході слухань.

На жаль, поки не вдалося дізнатися, громадяни яких країн заявили про свою вимогу щодо компенсації. Наразі відомо, що до Нідерландів прибули представники загиблих з різних держав, включаючи одну з найвіддаленіших – Австралію. У катастрофі Boeing-777 рейсу MH-17 загинуло 298 людей, 196 з яких були громадянами Нідерландів. Варто зазначити, що на судове засідання по MH17 не прийшов жоден з підозрюваних, але один з них найняв команду адвокатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Захарова шокувала цинічною заявою  щодо катастрофи MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?