Катастрофа МH17: спецслужби України та РФ шпигували за місією Нідерландів
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа МH17: спецслужби України та РФ шпигували за місією Нідерландів

Катастрофа МH17: спецслужби України та РФ шпигували за місією Нідерландів
Джерело:  online.ua

Спецслужби України та РФ проводили масштабне стеження за членами нідерландської місії, яка приїжджала в Україну для розслідування катастрофи рейсу MH-17.

Про це повідомила нідерландська програма новинRTL Nieuws із посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

Вказано, що спецслужби обох країн прослуховували слідчих, військових та дипломатів, що були залучені в розслідування катастрофи Боїнга на території України: у їхніх готельних номерах та на електронних приладах було виявлене шпигунське программне забезпечення.

"Хоча шпигування з боку України, яка входить у міжнародну команду слідчих, є дуже чутливим питанням, стеження з боку російських спецслужб було більш структурованим та обширним. Оскільки стеження велося у великих масштабах, всі нідерландські співробітники пройшли інструктаж із захисту себе та своєї електроніки",- сказано в повідомленні.

Як пише ЗМІ, їм рекомендували не користуватися громадським Wi Fi, однак їхні електронні прилади чомусь самі активувалися і намагалися під'єднатися до інтернету.

Зазначається, що нідерландська опозиція вимагає роз’яснень від України.

"Важливо, що це вийшло на поверхню, Нідерланди повинні заявити Україні: цього не може бути. Ми на одному боці і нам не слід працювати із секретним порядком денним", - заявив депутат від "Зелених лівих" Брам ван Ойк.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада Нідерландів визнала Україну невинною в катастрофі малайзійського боїнга на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?