Катастрофа МН17: нарешті названо імена чотирьох підозрюваних
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа МН17: нарешті названо імена чотирьох підозрюваних

Катастрофа МН17: нарешті названо імена чотирьох підозрюваних
Джерело:  online.ua

Міжнародна слідча група, яка з'ясовує причин катастрофи лайнера рейсу МН17 на Донбасі, назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака, передає ONLINE.UA із посиланням на NOS.

Отже, підозрювані у катастрофі МН17 за версією слідства:

Сергій Дубинський (позивний "Хмурий") – голова розвідки "ДНР", ветеран ГРУ РФ. Його вважають організатором бойового застосування установки.

Ігор Гіркін (позивний "Стрелок") - міністр оборони "ДНР". Вранці 18 липня брав участь у розмові з Дубинським, який пов'язаний з евакуацією установки "Бук" з підконтрольної сепаратистам території України назад до Росії. Ймовірно, Стрелков також був повністю обізнаний про постачання "Бука" з Росії.

Олег Пулатов (позивний "Гюрза") - підполковник запасу російських Повітряно-десантних військ. Причетний до перевезення "Бука" й організації охорони району падіння уламків збитого літака. Вважається, що він був біля установки в момент пуску.

Леонід Харченко (позивний "Кріт") – громадянин України, командир "розвідувального батальйону у "2-му відділі ГРУ ДНР", причетний до охорони установки "Бук" в районі місця пуску на південь від Сніжного. Можливо, він також координував транспортування "Бука" з Донецька до місця пуску і подальшу евакуацію "Бука" в Росію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Нідерландах викрили агентів РФ, які намагалися викрасти дані слідства по катастрофі МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?