Катастрофа МН17: Нідерланди підготували Путіну вкрай неприємний сюрприз
Категорія
Політика
Дата публікації

Катастрофа МН17: Нідерланди підготували Путіну вкрай неприємний сюрприз

Катастрофа МН17: Нідерланди підготували Путіну вкрай неприємний сюрприз
Джерело:  interfax.com.ua

У Нідерландах нарешті відновили судовий процес у справі про збитий МН17 - за попередніми даними, суд планує заслухати прогрес захисту одного з обвинувачених Олега Пулатова, після їх передбачуваної зустрічі в Росії. Не можна не згадати про те, що під час попереднього засідання, яке відбулося 31 серпня, захист Пулатова офіційно повідомив, що можливості провести з ним особисту зустріч на території Росії не було через пандемію коронавірусу, проте вже заброньовані квитки на літак, і найближчим часом адвокати відправляться в Російську Федерацію для зустрічі з клієнтом. Варто звернути увагу на те, що в цьому засіданні виступили представники родичів загиблих. Наголошується, що аж 76 родичів жертв катастрофи хочуть виступити у суді. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Попри те, що тривалість попереднього блоку слухань була заявлена на період з 31 серпня до 4 вересня, суд засідав лише один день, після чого було оголошено перерву. Аналогічне попередження зроблено і щодо нинішніх слухань, тривалість яких заявлена до 2 жовтня. Слухання проходять за відсутності всіх чотирьох обвинувачених – трьох росіян – Пулатова, Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського, Олега Пулатова і українця Леоніда Харченка", - йдеться в повідомленні.

Не можна не згадати про те, що раніше, під час судового засідання, яке відбулося 26 червня, прокуратура нарешті представила сенсаційні записи прослуховування телефонних перемовин обвинувачених, зокрема, Харченка, Дубинського і Стрєлкова, які підтверджують наявність у сепаратистів установки Бук.

Нагадаємо, що 3 березня 2020рокі в Нідерландах стартував судовий процес над чотирма обвинуваченими в трагедії рейсу МН17 Малазійських авіакомпанії. Літак був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2016 року, загинуло 289 осіб. Команда очільника Кремля Володимира Путіна категорично заперечує свою вину, однак влада ЄС наполягає на тому, щоб офіційна Москва визнала свою відповідальність за катастрофу МН17 і почала повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити всіх винних в загибелі людей.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Канада запропонувала термінову допомогу Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?