Катастрофа Ту-154 в Росії: з'явилися головна версія і важливі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Катастрофа Ту-154 в Росії: з'явилися головна версія і важливі подробиці

Катастрофа Ту-154 в Росії: з'явилися головна версія і важливі подробиці
Джерело:  online.ua

Командир  літака Ту-154, який зазнав аварії над Чорним морем 25 грудня, ймовірно, хотів посадити літак на воду, про що свідчить характер руйнувань хвостової частини літака.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


Джерело агентства в російських силових структурах розповіло, що водолази виявили фрагменти літака від крил до хвостової частини.


«За попередніми даними, пошкодження свідчать про те, що командир хотів посадити літак на воду", - заявило джерело.


У той же час, згідно з даними джерел «Коммерсант», в кримінальній справі про катастрофу літака Ту-154 з'явилася пріоритетна версія.


Читайте також:  Видужав? Ідеолог "Новоросії" вразив словами про загибель Ту-154


Як заявили джерела, лайнер міг впасти через помилку пілотів, які при зльоті вивели літак на закритичні кути атаки. Через таку помилку літак, що втратив швидкість, замість набору висоти, опустився до моря, зачепив хвостом воду, розвалився і швидко затонув.


Видання при цьому підкреслює, що поки дана версія будується виключно на свідченнях очевидця трагедії, який спостерігав за розвитком подій з моря.


Співробітник берегової охорони прикордонних військ Федеральної служби безпеки Росії в момент катастрофи Ту-154 перебував на катері в акваторії Сочі.


Читайте також:  Не треба пижитися злиденній країні: в Україні пояснили суть катастрофи з Ту-154


Раніше джерела російського агентства «Інтерфакс» повідомили, що Ту-154 після зльоту довго не міг набрати висоту.


Офіційно в Міноборони заявляють, що говорити про причини і обставини катастрофи можна буде тільки після того, як рятувальники знайдуть бортові самописці - «чорні ящики».


У той же час джерела ТАСС вранці 27 грудня повідомили, що один з «чорних ящиків» літака Ту-154 виявлено водолазами, і найближчим часом він буде витягнутий з-під води.


"Ще два бортові самописці знаходяться в хвостовій частині літака. Вони поки не знайдені", - повідомили агентству в силових структурах.


Також в екстрених службах російському агентству повідомили, що в районі катастрофи виявлено тіла трьох загиблих.


"Протягом ночі в ході пошукових робіт виявлено тіла трьох загиблих і велику кількість останків", - сказало джерело агентства.


У той же час повідомляється, що версія, пов'язана з попаданням сторонніх предметів в двигун літака, на даний момент розглядається в якості пріоритетної.


Нагадаємо, літак Ту-154 Міністерства оборони Росії, на борту якого перебували 92 людини, впав в Чорному морі під Сочі 25 грудня. За попередніми даними, всі, хто знаходився на борту загинули.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явилося відео, на якому відображений процес підняття уламків російського військового літака Ту-154, що впав в Чорне море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?