Катастрофічні наслідки COVID-19: ООН знову попередила людство
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофічні наслідки COVID-19: ООН знову попередила людство

Катастрофічні наслідки COVID-19: ООН знову попередила людство
Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних націй попереджає про високу ймовірність виникнення голоду в окремих країнах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ООН.

За прогнозом експертів Всесвітньої продовольчої програми, голод може торкнутися близько чверті мільярда людей на різних континентах.

Представники ООН планують створити тримісячний запас їжі на території найбільш уразливих країн.

Водночас фахівці згідно з негативним сценарієм щодо пандемії прогнозують другу хвилю поширення коронавірусу. Осередком її можуть стати нерозвинені країни, однак вдарить вона буквально по всіх.

З огляду на цю проблему в ООН вирішили збільшити попит на допомогу у боротьбі з COVID-19 державам Африки та Латинської Америки. Йдеться про загальну суму від 2 до 6,7 мільярда доларів США, яку розподілять між 50 країнами.

Нагадаємо, станом на 13 травня у світі підтвердили вже понад 4,2 мільйона випадків нового коронавірусу. Головним осередком за кількістю офіційно підтверджених хворих залишаються Сполучені Штати — там виявили понад 1,3 мільйона. На другому місці Росія з понад 232 тисячами випадків.

Як повідомляв ONLINE.UA, це не перший випадок, коли в ООН прогнозують великий голод через епідемію коронавірусу. На початку квітня Всесвітня продовольча програма (World Food Programme — WFP) ООН виступила з доволі неочікуваним прогнозом — вона заявила, що міжнародній спільноті слід готуватися до глобального голоду, який буде спровокований пандемією коронавірусу.

В ООН не приховують той факт, що до нової потенційної проблеми ставляться дуже серйозно та поки не розуміють, як можна зупинити процес загострення глобальної кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?