"Кайфують від вседозволеності": в Україні жорстко розкритикували нову провокацію РФ в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

"Кайфують від вседозволеності": в Україні жорстко розкритикували нову провокацію РФ в Криму

"Кайфують від вседозволеності": в Україні жорстко розкритикували нову провокацію РФ в Криму
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що затримання священика ПЦУ архієпископа Климента російськими силовиками в окупованому Криму є нічим іншим, як свідомою провокацією, яку організувала Москва. Мета, якої намагалися досягнути окупанти на півострові: похитнути авторитет Климента і новоствореної Православної церкви України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Це була свідома провокація, організована за вказівкою Москви. При чому у притаманному їм стилі – кайфуючи від вседозволеності та тріумфу беззаконня. Це намагання похитнути духовний авторитет архієпископа Климента в окупованому Криму, де, всупереч на тиск, він продовжує вести служби, але також і авторитет новоствореної ПЦУ", - каже дипломат.

Клімкін наголосив, що подібна провокація з боку Москви є також перевіркою реакції і розхитуванням емоцій в українському суспільстві.

"Вгадайте з трьох разів, чому саме зараз. І всі три варіанти правильні: наближення виборів, п’ята річниця окупації Криму та отримання Томосу. І тому ми маємо бути особливо уважні та обачні, не піддаючись на провокації та трюки. Адже саме цього від нас і чекають. Не дочекаються", – пояснив Клімкін.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 березня в окупованому Сімферополі затримали архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента, який повинен був виїхати на зустріч з українським полоненим Павлом Грибом в Ростов-на Дону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?