Кемерон назвав причини, чому Британія має залишатися в ЄС: серед них Україна
Категорія
Світ
Дата публікації

Кемерон назвав причини, чому Британія має залишатися в ЄС: серед них Україна

Кемерон назвав причини, чому Британія має залишатися в ЄС: серед них Україна
Джерело:  The Telegraph

Великій Британії необхідно залишатися у складі Євросоюзу через низку причин, серед яких — зовнішні загрози, у тому числі агресія Росії проти України.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Девид Кемерон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Daily Telegraph.

"Існує більш важливе питання про нашу роль у світі: більше чи менше шансів у Британії вирішувати проблеми, знаходячись поза Євросоюзом? Звичайно, ми сильна країна. Ми - п'ята за величиною економіка світу. У нас є чудові збройні сили. Але потрібно думати про речі, які за останні роки стали для нас загрозою: ядерна програма Ірану, російська агресія в Україні, вплив міграційної кризи, ісламістський екстремізм і тероризм", — перерахував Кемерон.

Також британський прем'єр відзначив, що європейські країни повинні працювати разом, щоб впоратися з переліченими загрозами.

"І саме через ЄС Велика Британія допомогла Європі відповісти на ці загрози. І ці проблеми залишаться у випадку, якщо Британія вийде з ЄС", — підкреслив він.

Також політик заявив, що вихід з ЄС спричинить чималі ризики, і такий крок для Британії став би "авантюрою сторіччя".

"Ризик для нашої економіки, оскільки вихід з ЄС може вплинути на фунт, процентні ставки та зростання економіки. Ризик для нашої співпраці у боротьбі зі злочинністю і у питаннях безпеки. І ризик для нашої репутації як сильної країни в центрі найважливіших світових інститутів", — резюмував він.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA,  референдум щодо членства Британії у Європейському союзі  призначений на 23 червня 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?