Керівник Нацполіції розповів, чому правоохоронці не можуть перемогти «бурштинову мафію»
Категорія
Україна
Дата публікації

Керівник Нацполіції розповів, чому правоохоронці не можуть перемогти «бурштинову мафію»

Керівник Нацполіції розповів, чому правоохоронці не можуть перемогти «бурштинову мафію»
Джерело:  news.liga.net

Щоб ефективно боротися з незаконним видобутком бурштину, необхідно внести зміни до Кримінального кодексу. Про це заявив глава Національної поліціі Сергій Князєв, відповідаючи на критику президента Володимира Зеленського під час наради у Житомирській області. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга ».

За словами Князєва, боротьба з видобутком бурштину ведеться – для цього в місті Сарни створено підрозділ Нацгвардії.

«А мені кажуть, що Нацгвардія теж в цій схемі... Мені кажуть, що вони рахують машини, скільки машин виїжджає», – перебив Князєва президент під час наради у місті Олевськ.

«Можливо, і так, пане президенте», – відповів керівник Нацполіціі.

Князев пояснив, що для вирішення проблеми зусиль лише однієї поліції недостатньо. Також на цю проблему повинна реагувати й громадськість. Однак як саме громадськість має реагувати, глава Нацполіції не уточнив.

На переконання Сергія Князєва, боротьба з копачами бурштину ускладнюється тим, що цей незаконний промисел не відноситься до категорії тяжких злочинів. Це, як запевняє чиновник, «істотно ускладнює документування організаторів, виконавців цього незаконного бізнесу».

До того ж за здійснення операцій, пов’язаних зі збутом бурштину, кримінальна відповідальність взагалі не передбачена. Через це до відповідальності притягуються рядові виконавці, «а особи, які займаються незаконною скупкою бурштину, його зберіганням і реалізацією, уникають відповідальності».

Нагадаємо, що кілька місяців тому у Рівненській області конфіскували велику партію бурштину вартістю до 10 млн гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?