Керівник РНБО пояснив, чому Росія не збирається завершувати війну
Категорія
Україна
Дата публікації

Керівник РНБО пояснив, чому Росія не збирається завершувати війну

Керівник РНБО пояснив, чому Росія не збирається завершувати війну
Джерело:  online.ua

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос пояснив причину, чому Росія не зацікавлена в припиненні війни на Донбасі. Про це він розповів в програмі «Рандеву» на «5 каналі», інформує ONLINE.UA.

За переконанням Кривоноса, поширена в суспільстві думка про те, що Росія готова «обміняти Крим на Донбас» є хибною. Керівництво Кремля не зацікавлене в стабільному розвитку України. Тому підтримувати конфлікт на Донбасі для Росії набагато вигідніше, ніж завершувати війну.

«Вони не зацікавлені в сильній Україні. Їх намагання повернути собі статус наддержави потребують повернення українських земень та 40 мільйонів слов’ян в «лоно» колишньої Російської імперії», – вважає Кривонос.

Коментуючи ситуацію в українському оборонному відомстві, Сергій Кривонос піддав критиці часи, коли міністерством оборони керував Анатолій Гриценко та його особистий друг Іван Апаршин.

«За 9 місяців роботи Апаршин з Гриценком перевели в статус надлишкового майна та продали 916 танків Т-72. Це 9 танкових бригад. Зараз, на шостому році війни ми маємо лише дві танкові бригади», – розповів Кривонос.

На думку заступника керівника РНБО, причина того, чому українська армія не змогла перемогти у 2014 році під Донецьком та Луганськом якраз полягає у відсутності в той час достатньої кількості танків.

«Якби ми мали сильний, броньований кулак, який міг розтрощити ворога, питання боїв тоді взагалі б не стояло», – заявив Сергій Кривонос.

На запитання ведучої «Рандеву» Яніни Соколової, чи погодиться Кривонос очолити Міністерство оборони чи Генштаб, якщо така пропозиція поступить йому від президента Зеленського, він відповів негативно, бо у нього немає бажання працювати «з непрофесіоналами».

Нагадаємо, що за минулу добу в зоні зіткнення на Донбасі було знищено трьох бойовиків. Ситуація залишається напруженою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?