Керівників Нацгвардії звинуватили в сепаратизмі: мережа розбурхана
Категорія
Події
Дата публікації

Керівників Нацгвардії звинуватили в сепаратизмі: мережа розбурхана

Керівників Нацгвардії звинуватили в сепаратизмі: мережа розбурхана
Джерело:  online.ua

Народний депутат  Андрій Білецький, лідер полку «Азов», заявив про те, що в Національній гвардії України на керівних посадах перебувають сепаратисти, а в самій Нацгвардії діє систематична корупція, що несе загрозу обороноздатності України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог Білецького, опублікований на « Українській правді ».


«Я не можу більше мовчати про ситуацію в Національній гвардії України. Ситуація абсолютно не нормальна для третього року війни - на керівних посадах знаходяться відверті сепаратисти, діє систематична корупція», - написав Білецький.


«Ситуація, про яку я говорю, - це не результати дії більшості нацгвардейскіх офіцерів, які чесно виконують свій обов'язок перед Батьківщиною, це виключно злочини верхівки», - продовжив депутат.


За його словами, керівництво Національної гвардії несе загрозу обороноздатності України.


Читайте також:  Бойовики ДНР зловили бійця Нацгвардії: з'явилася гучна заява "Азова"


«Заступник начальника Центрального оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії, полковник Олександр Голяков - сепаратист. У лютому 2014 року він під прапорами "Партії Регіонів" створював Криворізький «Антимайдан» і закликав людей записуватися в "Криворізьку гвардію", - продовжив Білецький.


За його словами, такі «гвардійці» вбивали учасників Революції гідності, а пізніше ставали ключовий силою в захопленнях обладміністрації та розхитуванні ситуації в Україні в цілому.


«Приклад іншого характеру - підполковник Юрій Колмик, заступник командира військової частини 3057. Під час наступу російських військ у Криму і на Донбасі цей офіцер активно приєднався в соцмережах тим, хто пропагував "ДНР" та приєднання до Росії. Капітан НГУ Юрій Задерін в соцмережах голосував за створення

«Новоросії», підтримував Путіна і дії "Беркута" на Майдані», - продовжив Білецький.


"Нещодавно громадськості стали відомі факти затримання жінки-військовослужбовця (медсестри) на окупованій території. Але затримують тільки медсестер, хоча відомо, що ці поїздки здійснюють і офіцери. Їх затримують, вони повертаються з окупованих територій, продовжують залишатися командувати. Діє система домовленостей з ворогом . І ця ситуація відома вищому керівництву Національної гвардії", - продовжив Білецький.


«Я з командою волонтерів готую розкриття і корупційної складової в Національній гвардії. Ми вже маємо докази того, що ця система краде кожну третю гривню. Незабаром я буду готовий оприлюднити ці факти», - також заявив нардеп.


При цьому, за його словами, влада знищує добровольчі рух.


«Я звертаюся до головнокомандувача президента України Петра Порошенка, головному військового прокурора України Анатолія Матіоса, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Служби безпеки України Василя Грицака - на вас лежить повна відповідальність за ситуацію в Національній гвардії України. Ви будете відповідати за злочин, якщо ці люди залишаться при владі», - також написав Білецький.


При цьому в мережі заява Білецького викликала ряд емоційних відгуків.


«Я зовсім не прихильник Білецького, швидше, навпаки. Він грає в свою гру. Але ось тут він має рацію. В системі МВС вже фактично знищили добробати, мотивовані люди звідти пішли, або їх пішли. І вже багато місяців аналогічне відбувається в Нацгвардії. НГУ-шний Донбас фактично вже "все". Черга за «Азовом»?», - прокоментував блог Білецького в своєму Facebook блогер і волонтер  Роман Сініцин.


"Нам не дають воювати" звучить дивно на третьому році війни і при величезному некомплект кадрів у ЗСУ, які воюють», - додав Синіцин.


Igor Nesterenko: Нацгардов готуються нацькувати на народ, в разі, наприклад, загрози для е-декларантів.




Max Pobokin: Є версія, що зараз прийнята така концепція - ЗСУ це перша лінія оборони, НГУ - друга лінія (ловлять те, що просочилося крізь першу лінію). І для настання - те ж саме. ЗСУ йдуть першими, але обходять густонаселену місцевість, а НГУ + "Альфа" йдуть уже за ними і підчищають ворогів в міській забудові. Може, до Білецького це не донесли ще, тому і обурюється.


Олександр Куксенко: Нацгвардійські добробати використовувалися як політична платформа і як інструмент в недобросовісних руках. Я підтримую відсторонення добробатов від лінії зіткнення. Бажаючи воювати вільні перейти в ЗСУ, заслонів їм ніхто не ставить.



Сергій Яремчук: За великим рахунком, сьогодні криза минула. Тому має сенс далі розділяти і відповідно комплектувати ЗСУ та НГУ за своїми прямими завданням. Все таки НГУ це частини з правоохоронними функціями, тобто, швидше другого ешелону, де у ЗСУ немає зовсім повноважень, а роботи більш ніж достатньо.


Як повідомляв ONLINE.UA, в Національній гвардії України прокоментували інцидент з жінкою-медиком, нібито затриманою бойовиками ДНР, а також повідомили про її звільнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?