Керрі і Лавров проведуть у Швейцарії переговори щодо Сирії та України
Категорія
Політика
Дата публікації

Керрі і Лавров проведуть у Швейцарії переговори щодо Сирії та України

Керрі і Лавров проведуть у Швейцарії переговори щодо Сирії та України
Джерело:  BBC

Держсекретар США Джон Керрі перебуває у Швейцарії для переговорів з міністром закордонних справ Росії щодо Сирії та України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Керрі прибув до Цюріха в середу вранці і сподівається врегулювати розбіжності з РФ про те, хто має право приєднатися до мирних переговорів щодо Сирії за посередництва ООН, які повинні початися наступного тижня. Він також наполягатиме на прискоренні врегулювання конфлікту на сході України між урядом і повстанцями, яких підтримує РФ.
Після зустрічі з Сергієм Лавровим Керрі попрямує до Давосу для участі у Всесвітньому економічному форумі, а потім до Саудівської Аравії, Лаосу, Камбоджі та Китаю.
У РФ та Ірану, які підтримують президента Сирії Башара Асада, є серйозні розбіжності з Саудівською Аравією, іншими арабськими державами, Сполученими Штатами і Європою в питанні того, які опозиційні групи повинні вважатися терористами і не можуть бути частиною 18-місячного процесу політичного переходу, що його підтримала ООН. Суперечка може стати причиною відстрочки запланованого на 25 січня початку мирних переговорів.
Представники ООН кажуть, що вони продовжують готуватися до початку переговорів 25 січня, як і планувалося, але вони не можуть розіслати запрошення, поки ключові країни не домовляться про список опозиції, і натякнули на можливу затримку.
"Ми не забуваємо про те, що там, як і раніше, залишаються розбіжності, і що це складний процес, і що належить ще чимало зробити, щоб зустріч відбулася", - заявив у вівторок прес-секретар Держдепартаменту США Джон Кірбі.
У Москві, тим часом, один із провідних російських дипломатів висловив сподівання, що Лавров і Керрі дійдуть згоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?