Керував не Аваков - у Зеленського здивували заявою про спецоперацію в Луцьку
Категорія
Україна
Дата публікації

Керував не Аваков - у Зеленського здивували заявою про спецоперацію в Луцьку

Керував не Аваков - у Зеленського здивували заявою про спецоперацію в Луцьку
Джерело:  NV

Радник глави держави Володимира Зеленського, Кирило Тимошенко, поділився з українцями неочікуваними даними - він офіційно заявив, що спецоперацією зі звільнення заручників у Луцьку керував не очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков і не правоохоронці, а – СБУ. Зокрема заступник глави спецслужби – Руслан Баранецький. Варто зазначити, що сам Тимошенко також був присутній на місці подій. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "НВ".

"Фактично керував операцією Баранецький. Багато зараз пишуть, що незрозуміло, хто керував. Або пишуть, що керував Аваков. Але він не керував, – операція була під контролем СБУ", - зазначив радник Зеленського.

Варто звернути увагу на те, що спецоперацію в Луцьку Тимошенко назвав "спільною роботою спецслужб і поліції, якою в ОП залишилися задоволені". Журналіст поцікавився у чиновника, чи дозволить це Авакову не турбуватися про можливу відставку, радник Зеленського відповісти не зміг.

"Я не вважаю, що вчорашні події якось пов'язані з подовженням або неподовженням повноважень Авакова. Міністр вчора працював як міністр. І тут немає жодного політичного підґрунтя щодо подовження повноважень або ще чогось", – сказав Тимошенко.

Як відомо, глава МВС Аваков вилетів до Луцька відразу після появи інформації про захоплення заручників. Окрім того, правоохоронці ввели у місті спецоперацію "Заручник". Також місцеві ЗМІ спершу повідомляли, що начебто сам Аваков веде переговори із терористом Кривошем.

Як уже зазначалося раніше, ввечері 21 липня терорист Максим Кривош випустив із автобуса трьох людей: літню жінку, підлітка й вагітну жінку. В Офісі президента переконують, що цьому сприяла розмова Володимира Зеленського зі злочинцем. Наголошується, що український лідер виконав вимогу Кривоша: опублікував відео зі словами "Фільм "Земляни" 2005 року — дивитися всім".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, на події в Луцьку вже встиг відреагувати навіть відомий винахідник та бізнесмен Ілон Маск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?