Керують росіяни, а атакують "орки" - командир сектора М розкрив розклад сил на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Керують росіяни, а атакують "орки" - командир сектора М розкрив розклад сил на Донбасі

Керують росіяни, а атакують "орки" - командир сектора М розкрив розклад сил на Донбасі
Джерело:  online.ua

Командирами бойовиків ДНР є російські кадрові офіцери, які керують всіма підрозділами, починаючи з батальйону.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів командувач оперативно-тактичним угрупованням "Маріуполь", полковник Едуард Москальов.
«Управління бригад, полків, велика частина - це російські офіцери. Кажу це з урахуванням тих даних, які ми отримали від полонених. Ось був у нас полонений недавно - він якраз цю інформацію підтвердив», - запевнив він.
Також полковник зазначив, що не може назвати «конкретних цифр або процентного співвідношення», однак знає точно, «що весь командний склад від командира батальйону і вище - це російські кадрові офіцери».
У той же час Москальов нагадав, що недалеко від Маріуполя, уздовж російського кордону, «є угруповання російських військ, вони там збираються».
«На нашу сторону, за нашими даними, звідти періодично заходить техніка, танки, САУ, які йдуть на українську територію. Але у нас немає інформації, що кордон перетинає особовий склад, тобто штатні підрозділи армії РФ. Хоча уздовж кордону вони стоять», - розповів він.
При цьому командувач сектором зазначив, що у бойовиків ДНР «є проблеми з особовим складом, є проблеми з військовою дисципліною».
«Вони теж не горять бажанням гинути. І загострення, які були у нас упродовж двох тижнів, показали, що ми щось можемо. І чимало! За перехопленнями вони кричали: укри вже не ті - вони навчилися воювати!» - запевнив полковник.
Також він додав, що прізвисько «орки», яке наші воїни дали бойовикам, «судячи з тих бойових дій, які йдуть останніми тижнями, ця назва себе виправдовує».
«Вони пруть і пруть, пруть і пруть. Їх б'ють, відкидають - а вони все лізуть», - резюмував Москальов.
Більше читайте в інтерв'ю Едуарда Москальова на ONLINE.UA: Великого вторгнення Росії на Донбас я не чекаю з кількох причин - командувач сектору М.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?