"Кіборги" - молодці, але в армії є й інші важливі люди - лікар з АТО
Категорія
Події
Дата публікації

"Кіборги" - молодці, але в армії є й інші важливі люди - лікар з АТО

"Кіборги" - молодці, але в армії є й інші важливі люди - лікар з АТО
Джерело:  online.ua

"Кіборги", що воюють на бойових позиціях, - відважні бійці і молодці, але в українській армії не менш важливі й інші люди, які допомагають воюючим «на передку» в забезпеченні технікою і провіантом.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив один із засновників проекту "Укроп-Дентал", лікар Ігор Ященко, який займається наданням стоматологічної допомоги бійцям АТО.
Ященко розповів, як влітку 2015 року лікарі проекту «Укроп-Дентал» заснували пересувний кабінет для штатного стоматолога однієї з бригад в Дружківці Донецької області.
«І поїхали по батальйонах тієї ж бригади, тому що на одного стоматолога це занадто велике навантаження. Уявіть, тисячі пацієнтів в одну мить дізналися, що у них тепер є стоматолог. Він же загребеться просто!», - розповів Ященко.
За його словами, це було досить далеко від передової.
Читайте також: На Донбасі бояться сказати одне слово про Путіна, але вже готові до "Слава Україні!" - лікар з АТО


«Так, досить далеко. Це Дружківка, Костянтинівка. Вони їздили, як вони говорили, "на роботу". Зона відповідальності 90 батальйону, куди ми приїхали, тоді була в районі Водяного. 122 батальйон трохи вище стояв. І хлопці їздили на передок, потім поверталися - ротації у них були. А ми стояли в їх базовому таборі і лікували хлопців, які поверталися з передка», - згадує лікар.


«Їх і тих, хто їх забезпечував. Мої лікарі спочатку говорили: ой, ну що там - приходять хлопці, соляркою смердять, брудні ... А ми ж їхали "кіборгів" лікувати!», - продовжив Ященко.


«Кажу: будуть вам і "кіборги". Але "кіборг" же ж повинен щось їсти, "кіборгу" хтось повинен відремонтувати техніку, дати йому гармату, зарядити її ... Ось ці хлопці, які смердять соляркою, все це і забезпечують. "Кіборгом" бути страшно, але не так важко. Вони реально - на бойових позиціях, відважні хлопці, молодці. Але і ці не гірше. Вони такі ж», - вважає лікар з АТО.


Більше

читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: В Україні армія з хворими зубами, і це створює серйозний ризик - лікар з АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?