Кількість мобілізованих на війну росіян може перевищувати 500 тис осіб
Категорія
Світ
Дата публікації

Кількість мобілізованих на війну росіян може перевищувати 500 тис осіб

Кількість мобілізованих на війну росіян може перевищувати 500 тис осіб
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів видання "Медіазона", під час так званої часткової мобілізації в РФ могли задіяти для участі у війні проти України не 300 тис осіб, як офіційно було заявлено, а десь понад 527 тис росіян. 

Джерело:  "Медіазона"

Що відомо про частково-тотальну мобілізацію в РФ 

Зазначається, що журналісти видання провели власне розслідування. Зокрема, вони ще у жовтні минулого року запропонували оцінювати кількість мобілізованих на війну за кількістю весіль.

Справа в тому, що тоді мобілізованим росіянам дозволили одружуватись одним днем, без обов'язкового місячного очікування.

Зокрема, велика кількість мобілізованих скористались цією нагодою.

За інформацією видання, подружжя, на відміну від співмешканок, одержують можливість дізнаватися про своїх чоловіків, які перебувають на фронті, а також розраховувати на компенсації у разі їхньої загибелі на фронті.

Автори матеріалу підкреслюють, що наприкінці жовтня минулого року голова міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив, що мобілізацію завершено і разом з ним потік прес-релізів про весілля, який масово поширювався, також припинили широко просувати.

Однак журналісти зазначили, що весілля, які дозволили оформляти за одинь день, продовжились.

Зокрема, російське видання посилається на дані Росстату, які показуютьрізке збільшення кількості реєстрацій шлюбу в 2022 році порівняно з попереднім роком.

При цьому в листопаді їх було більше на 45 тисяч, ніж роком раніше, а в грудні - на 16 тисяч. Але видання звертає увагу, що не у всіх випадках йдеться про мобілізованих.

Видання вирахувало можливу кількість мобілізованих на підставі даних із 50 регіонів, в яких одружилися майже 25 тисяч чоловіків, які отримали повістку.

Разом з тим, зібравши дані про кількість чоловіків призовного віку, які не перебували у шлюбі, розслідування "Медіазони" дійшло до висновку, що в цих регіонах призвали близько 240 тисяч осіб, а по всій Росії - ця цифра становить близько 525 тисяч.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?